Vorden 1 moet zure nederlaag incasseren in Ulft

VORDEN - Vorden 1 speelde afgelopen zondag in Ulft tegen SDOUC, Samenwerken Doet Overwinnen Ulftse Combinatie, en moest een even zure als dure nederlaag incasseren. Terwijl gezien het aantal kansen en mogelijkheden, of beter gezegd het ontbreken hiervan, de wedstrijd met 0-0 een beter passende einduitslag had gekend, werd het in de 75ste minuut door een discutabele penalty alsnog 1-0 voor de thuisclub. Voor Vorden 1, dat met zes afwezige spelers uit de eerste selectie te maken had, was een punt in ieder geval nog een beloning geweest voor de juiste spirit, wedstrijdmentaliteit en beleving. Maar nu moest het na precies dertien wedstrijden (de helft van de gehele competitie) alweer voor de zesde keer een nederlaag incasseren en staat het precies halverwege de competitie op een gedeelde zevende plaats.

Door de afwezigheid van Stefan Eggink, Koen Oosterhuis, Gijs van der Veen, Daan Horstman, Tom klein Kranenbarg en Siebren Bijenhof moest trainer Michel Feukkink in ieder geval voor één positie een oplossing kiezen buiten de eerste selectie. Hij liet daarom de 19-jarige Ties Wentink debuteren met een basisplaats op het middenveld en de tweede elftalspeler vulde dit prima in en kan op een goede wedstrijd terugkijken. Voor zijn vader Bennie Wentink (56) was het een waar 'dejavu' want ook in zijn eerste jaar als senior in het eerste elftal moest hij in 1981 aan treden tegen SDOUC in Ulft.

Vorden liet in de eerste helft SDOUC het spel maken en zakte terug op eigen helft waarna het steeds vrij simpel in balbezit kwam omdat SDOUC met het vele balbezit niet in staat was enig gevaar te stichten. Aangezien Vorden in balbezit niet in staat was om de voorhoede te bereiken, viel er in het eerste half uur geen enkele kans te noteren. Pas in de laatste tien minuten voor de pauze kwam Guido Beernink heel onverwachts naar een rare stuiterbal in balbezit op 11 meter van het doel, maar zijn inzet geen ruim over. In de 44ste minuut kreeg Vorden 1 een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel en de inzet van Sam Abbink verdween richting de linker bovenhoek maar de keeper redde fraai.

Na de rust was de wedstrijd iets 'opener' en durfde Vorden 1 ook meer en meer naar voren te spelen. Zo ontstonden aan beide kanten meer mogelijkheden maar een echte kans was er alleen aan de zijde van Ulft te noteren. In de 52ste minuut viel een diepe bal precies over de verdediging van Vorden heen maar in een 'één op één' situatie was het Robin Verstege die zijn doel prima verdedigde. Zo leek het uiteindelijk op een typische '0-0 wedstrijd' uit te draaien, maar in de 78ste minuut was het toch de thuisploeg die op 1-0 kwam. Een discutabele penalty, gegeven door de prima scheidsrechter die een sliding van Bart Stokman beoordeelde als 'weliswaar de bal gespeeld, maar ook de 'man' meegenomen', zorgde voor de eindstand en liet Vorden met een zuur gevoel achter.
Het eerst elftal staat precies op de helft van competitie en heeft dus dertien wedstrijden gespeeld. Na drie nederlagen op rij in de eerste drie wedstrijden en slechts 1 punt uit de laatste drie ontmoetingen, zal het de komende maand wederom een goede serie neer dienen te zetten zoals het tussen wedstrijdnummer vier en tien heeft gedaan. Aan de breedte en de inzetbaarheid van de selectie zal het in ieder geval niet liggen, want dat trainer Michel Feukkink daarin veel keuzes heeft, is zondagmiddag in Ulft wel bewezen.

Praat mee met de VVD

BRONCKHORST - De VVD wil meer in contact komen met de burgers van Bronckhorst. Meer weten wat er speelt, meer weten waar problemen zijn, meer weten waar burgers enthousiast over zijn. Tijdens de maandelijkse inloopavonden is iedereen van harte welkom. Deze avonden zijn steeds voorafgaand aan de fractievergadering en vinden plaats in het gemeentehuis. De eerstvolgende inloopavond is maandag 5 maart tussen 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden kan via het e-mailadres. Mailen om een andere datum in te plannen kan ook.