Ab en Leis Waarle voor de Lindessche Molen. Foto: PR
Ab en Leis Waarle voor de Lindessche Molen. Foto: PR Foto:

Ab en Leis Waarle 60 jaar getrouwd

VORDEN - Op 6 februari waren Ab en Leis Waarle uit Vorden 60 jaar getrouwd.

Nadat op zaterdag 3 februari de burgemeester op bezoek was geweest, hadden de kinderen op zondagmiddag een verrassing voor de ouders. In het buurtschap Linde, waar Ab en Leis gewoond hebben, werd 'De Lindesche Molen' afgehuurd en op een ludieke wijze versierd met medewerking van Henk Ruiterkamp. De festiviteiten werden op dinsdagavond afgesloten met een heus bruiloftsfeest bij De Herberg in Vorden.


Schaapherder bij de Vrouwen van Nu

VORDEN - Op de maandelijkse avond van de Vrouwen van Nu Vorden, woensdag 21 februari om 19.45 uur in De Herberg, komt de heer Hans Abbink uit Eibergen een lezing over schapen geven. Hans en Greet Abbink hebben een schapenbedrijf in Eibergen, bij Enschede tegen de Duitse grens.

De Schapenhoeve bezit diverse groepen schapen die voor begrazingsprojecten worden ingezet om de gebieden natuurlijk te laten ontwikkelen. De schapen grazen jaarrond in verschillende natuurterreinen en zorgen ervoor dat er een grotere diversiteit ontstaat aan planten en kleine diersoorten. De intensiteit van het grazen is ongelijk verdeeld in het gebied en daardoor krijgen ook zeldzame plantensoorten meer kans om te groeien.
Alle dames zijn van harte welkom.


www.vrouwenvannu.nl/vorden