Groots jubileumprogramma Koningsdag Vorden

VORDEN – Oranjevereniging Vorden pakt dit jaar groots uit op Koningsdag. Ook de dag voor en na Koningsdag 2018 komt Oranjevereniging Vorden in het kader van haar 120-jarig bestaan met een aantal extra speciale activiteiten en evenementen. Kortom: Vorden staat van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 april volledig 'op zijn kop'. Tot de extra activiteiten en evenementen behoren onder meer een groots opgezette Koningsnacht, een speciale optocht met oude en bijzondere voertuigen, een grote vuurwerkshow, Keizerschieten voor alle oud-koningen en Keizerin ringsteken voor alle oud-ringsteekkampioenen van Vorden en de buurtschappen, een vrijmarkt voor kinderen en een spectaculaire motordemonstratie door de Vordense Auto- en Motorclub De Graafschaprijders.

Door Jan Hendriksen

"Met al deze extra activiteiten en evenementen willen we de Vordense bevolking nadrukkelijk betrekken bij ons 120-jarig bestaan van Oranjevereniging Vorden. Het moet een aaneenschakeling van lustrumevenementen van, voor en door Vordenaren worden", zo laat voorzitter Frank van Setten van Oranjevereniging Vorden weten. Vorige week presenteerde Oranjevereniging Vorden exclusief voor Contact Bronckhorst Noord het voorlopige concept programma van Koningsdag 2018 dat tijdens de algemene ledenvergadering van Oranjevereniging Vorden in maart officieel gepresenteerd zal worden. Vorig jaar had Oranjevereniging Vorden al aangekondigd om in het kader van haar honderdtwintig jaar bestaan met een aantal extra activiteiten op de proppen te komen.

"We hebben in de afgelopen maanden druk gebrainstormd over het jubileumprogramma. Daarin hebben we de oud-voorzitters van Oranjevereniging Vorden Johan Norde, Frank Meulenbroek en Ab Velhorst nadrukkelijk betrokken. En daarbij kwamen talloze ideeën naar boven borrelen. Een aantal van deze zijn in het definitieve programma opgenomen, zoals een optocht van oude en bijzondere voertuigen en groepen die op Koningsdag van 13.30 tot 14.15 door het centrum van Vorden trekt", zo verklaart Frank van Setten. Hoe die optocht precies wordt ingevuld is nog niet helemaal duidelijk. "Maar daarbij willen we de Vordense verenigingen en buurtschappen nadrukkelijk betrekken. Ze hebben daarvoor inmiddels een uitnodiging ontvangen. Het moet een tijdsbeeld geven hoe Vorden in de afgelopen 120 jaar 'leefde' en zich 'verenigde'. En daarbij kan men van de expertise van de Oudheidkundige Vereniging Vorden gebruik maken", zo verklaart oud-voorzitter Johan Norde van Oranjevereniging Vorden.

Lees verder op pagina 3