Quintus handballers halen winstpunten binnen

HENGELO - In de uit- en thuiswedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus werd in het weekend van 20 en 21 januari vooral winst behaald. Het publiek genoot van mooie thuiswedstrijden in Sporthal de Kamp.

De dames senioren van Quintus moesten zaterdagavond 20 januari uit tegen Loo DS2. Al vanaf het begin ging Quintus er vol tegenaan en werden kansen in de aanval goed benut. Ook verdedigend stonden ze hun mannetje. Daardoor bleven ze de eerste helft steeds op voorsprong, wat ook in de tweede helft werd voortgezet. Met uitstekend keeperswerk van Manon die zelfs twee 7 meters eruit hield. Aanvallend denderde Quintus door en werd er met een ruime voorsprong gewonnen met 12-19.
Quintus E1 moest uit spelen tegen Duiven E1. De eerste helft was het spel slordig. Door formidabel keeperswerk van Ruben bleef Quintus gelukkig wel 1 of 2 punten voor staan. In de tweede helft kwam Duiven terug en werd het halverwege de tweede helft gelijk spel. Quintus moest er een tandje bij doen en dat gebeurde gelukkig ook. Aanvallend werden de kansen goed benut en zo werd het toch nog 7-12 voor Quintus.
De jongens van Quintus HC1 moesten op de vroege zondagmorgen naar UDI in Arnhem. Daar wachtte hen een zware pot. Door dat UDI rustig aan deed werd het toch enigszins leuk. Als zij gewild hadden, walsten ze er zo overheen. Respect voor het mooie handbal van UDI en de Quintusjongens. Zij hebben toch wat geleerd en plezier gehad. Eindstand 32-5.

Zondag 21 januari speelde Quintus D1 tegen Reehorst D1. Het bleef lang 0-0. Zowel Quintus als Reehorst verdedigden sterk. Ruststand 3-4 voorsprong. De talenten stoomden in de tweede helft door en liepen uit naar 3-10 met prachtige aanvallen waarin iedereen werd betrokken. De twee jongens van Reehorst werden uitstekend verdedigd, het duurde ruim twintig minuten voordat de thuisploeg weer scoorde. Eindstand 4-11.
De heren 1 van Quintus moesten met een smalle selectie aantreden in het Radboud Sportcentrum tegen hekkensluiter Ha-Stu. Quintus heeft het altijd lastig in Nijmegen. Vanaf het begin zat het tempo er goed in wat er voor zorgde dat er met 9-12 kon worden gerust. In de tweede helft liep Quintus snel uit, echter kwam Ha-Stu langzaam dichter bij. Quintus speelde meermaals in ondertal, maar de Hengeloƫrs knokten echter voor elke meter wat resulteerde in een zwaarbevochten 17-19 overwinning.

Deze zondag mochten de Dames B thuis tegen OBW. Op papier een wedstrijd die ze konden winnen. Ze begonnen een beetje afwachtend en zenuwachtig aan de wedstrijd. De kansen werden niet goed benut en er zat weinig beweging en variatie in de aanval. Verdedigend stond het goed en de keeper stond haar mannetje. Eindstand 7-7.
Quintus HB1 stond voor een loodzware wedstrijd tegen Borhave, dat veel dispensatiespelers heeft en fysiek vele malen sterker is. Desondanks startten ze goed en ging de eerste helft lang gelijk op. Tegen het eind sloeg Borhave een gat van vier punten door slordigheidjes. De tweede helft werd een conditionele slijtageslag waar Borhave gebruik van maakte. Uitslag 9-23.
Heren 2 speelde thuis tegen Achilles 3 uit Apeldoorn. De heren van Quintus namen direct de leiding en bouwden al snel een comfortabele voorsprong op. Ruststand 11-4. Ook na rust was Quintus de bovenliggende partij waardoor het een gemakkelijke overwinning werd. Eindstand 29-13.