De Algemene Begraafplaats met daarop acht houten kruizen, zonder het bedoelde graf. Foto: PR
De Algemene Begraafplaats met daarop acht houten kruizen, zonder het bedoelde graf. Foto: PR Foto:

P.K.V. uitslagen shows

VORDEN - Uitslagen van de PKV op de Gelderlandshow Wychen en Noord Show Assen. Op de Noord Show waren 3187 konijnen ingezonden. Deze tentoonstelling is de grootste van Nederland. Helaas waren door de vogelgriep, en het daar bijhorend tentoonstellingsverbod voor hoenders en watervogels, deze dieren niet aanwezig. Leden van de PKV hebben op deze twee shows met konijnen geweldige predicaten behaald. Zo zijn twee leden op de Noord Show raskampioen bij de konijnen geworden, te weten: H. Bolwiender met een Witte Nieuw Zeelander en S. Janssen met een Witte van Hotot.

Konijnen: Vlaamse Reus: H. Hammink 2xZG. Wener: H. Nijenhuis 3xF. Rode Nieuw Zeelander: G. Lenselink 3xZG. Tan: W. Boersma 2xF, 1xZG. Kleurdwerg: G. Wiskamp 2xF, 1xZG, 2xG, H. Nijenhuis 2xZG, 1xG.

Noord Show Assen
Konijnen: Franse Hangoor: J. Agterkamp 1xF, 1xZG. Witte Nieuw Zeelander: H. Bolwiender 1xF, 4xZG. Witte van Hotot: S. Janssen 3xF, 1xZG. Wener: H. Nijenhuis 2xF, 2xZG. Rode Nieuw Zeelander: G. Lenselink 1xF, 2xZG. Hollander: T. Janssen 5xF, 1xZG, E. Jansen 1xF, 3xZG. Klein Zilver: S. Janssen 1xF, 3xZG. Tan: W. Boersma 1xF, 2xZG. Rus: T. Janssen 1xF, 1xZG, 1xG. Kleurdwerg: G. Wiskamp 1xF, 3xZG, H. Nijenhuis 3xZG


Op zoek naar een onbekende soldaat

STEENDEREN/ELBURG - Hierbij wil ik graag een oproep plaatsen met de vraag of de lezers mij meer informatie kunnen verschaffen over de onbekende soldaat die begraven ligt op de Algemene Begraafplaats in Steenderen, graf 1.

De datum van overlijden is 6 april 1945. Volgens mijn gegevens is dit veldgraf gevonden op 250 meter ten westen van de boerderij van D.J. Gerritsen (Garritsen) in De Luur, Steenderen. Was of is dit boerderij De Eek aan de Eekstraat? Misschien dat iemand zich dit nog kan herinneren of misschien zijn er foto's van het veldgraf. Er is een foto van de Algemene Begraafplaats met daarop acht houten kruizen, maar daar staat dit graf niet op. Vermoedelijk omdat deze onbekende soldaat pas in april 1947 is gevonden en toen is herbegraven op de Algemene Begraafplaats. Landbouwer Verhoef Oldenburgen uit De Luur, zou een identiteitsplaatje (?) hebben gevonden en dit hebben afgegeven op het stadhuis.

Graag zou ik van iedereen horen die informatie, documentatie of eventuele foto's tot zijn beschikking heeft die betrekking hebben op deze onbekende soldaat. Misschien is het mogelijk om dan de identiteit van de soldaat te achterhalen.

Philip Reinders
Pijlkruid 25,
8081SK Elburg
Reinders2@upcmail.nl