De statiegeldflessenactie leverden 2200 lege flessen en 185 lege kratjes op. Foto: PR.
De statiegeldflessenactie leverden 2200 lege flessen en 185 lege kratjes op. Foto: PR. Foto:

Statiegeldflessenactie VV Vorden goed voor 1400 euro

VORDEN – De flessenactie van voetbalvereniging Vorden bestaat al ruim vijfentwintig jaar en steevast vond de actie op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar op de kalender plaats. Maar dit jaar werd er door de organisatoren van VV Vorden voor het eerst afgeweken van deze datum.

Door Jan Hendriksen

De statiegeldflessenactie, vanaf het terrein van de waterzuiveringsinstallatie aan Het Hoge, vond dit jaar namelijk direct in het nieuwe jaar plaats en wel op dinsdag 2 januari. Dit omdat er anders wellicht te veel tijd en ruimte tussen de feestdagen en de eerste zaterdag van het jaar zou zitten en veel mensen hun lege flessen al zouden hebben ingeleverd bij de plaatselijke supermarkten. "En dat is een goede keuze geweest want de opkomst van zowel de jeugdspelers en leiders/trainers van VV Vorden was goed en achteraf de opbrengst ook," zo laat organisator René Nijenhuis van VV Vorden weten.

De kern van Vorden was voor deze actie onderverdeeld in diverse wijken waar de jeugdvoetballertjes met auto en aanhangers de lege flessen en kratjes verzamelden en naar de verzamellocatie werden gebracht waar vrijwilligers van de 'dinsdagploeg' van VV Vorden voor de inname zorgden. Ook in de kernen van Kranenburg en Wichmond vond de actie plaats, dit in verband met de samenwerking tussen de drie verenigingen wat enkele jeugd- en meidenteams betreft.

In totaal bestond de opbrengst uit 2200 lege flessen en 185 bierkratten. Ook konden lege flessen en bierkratten in de afgelopen weken worden ingeleverd bij de Albert Heijn Grotenhuijs waar de AH de donatieknop beschikbaar had gesteld voor de VV Vorden. De flessenactie en de donatieknop waren in totaal goed voor zo'n 1400 euro.


Vordens Ondernemers Café over biologisch ondernemen

VORDEN - Donderdag 18 januari organiseert het Vordens Ondernemers Café (VOC) weer een bijeenkomst in Vorden met een interessant thema: 'Biologisch ondernemen, maatschappelijk en zakelijk verantwoord?'.

Over dit onderwerp spreekt Jan Weijsenfeld, biodynamisch tuinder van Het Groene Weten in Vorden. Hij is jarenlang actief als biologisch ondernemer en weet als geen ander welke voor- en nadelen het biologisch ondernemen met zich meebrengt. De avond begint met een introductie van VOC-lid Frank Dekker, bio-pioneer en mede oprichter van het ODIN groentepakket. Frank verzorgt met zijn huidige bedrijf Vanadis ecologische uitvaarten. De locatie voor de bijeenkomst is Hotel Bakker in Vorden, aanvang 18.00 uur. Opgeven kan via de website.


vordensondernemerscafe.nl


Inzameling snoeihout

KRANENBURG - De stichting CCK is weer begonnen met de voorbereidingen voor het paasvuur 2018. Dit zal plaatsvinden op zondag 1 april aan de Bergkappeweg in Kranenburg met het traditionele teertonne gooien en een feesttent met live muziek. Voor de inzameling van snoeihout zijn drie zaterdagen gepland: 13 januari, 3 februari en 3 maart tussen 10.00 en 16.00 uur. Er is alleen snoeihout toegestaan met een maximale dikte van 10 centimeter. Er zijn altijd vrijwilligers op het terrein aanwezig om te helpen als dit nodig is. Het storten is gratis. Wel mag u het paasvuur financieel steunen in de melkbus bij de ingang.


Oecumenische Vrouwengroep

WICHMOND - Op woensdag 10 januari 2018 is de eerste avond in het nieuwe jaar van de Oecumenische Vrouwengroep Wichmond-Vierakker. Op die avond komt mevr. Hoopmans vertellen over het werk van Oogziekenhuis Zonnestraal te Doetinchem in het Withmundi gebouw, Dorpsstraat in Wichmond. Aanvang: 19.45 uur uur. Gasten zijn altijd welkom.


Arjan Treuren te gast bij De Schakel

WILDENBORCH - Zondagmorgen 14 januari om 10.00 uur zal Arjan Treuren uit Apeldoorn spreken in kapel De Wildenborch bij de Christengemeente De Schakel.

Arjan Treuren is vanaf september 1980 fulltime aan het werk voor zijn Heer. Dit heeft hij gedaan als directielid van de interkerkelijke organisatie Agape waar hij verantwoordelijk was voor het jongeren- studenten-, en gemeentewerk, trainer en spreker. Vanaf 2001 is hij onder andere werkzaam geweest binnen de Unie van Baptistengemeente in Nederland waar hij interim voorganger, gemeenteopbouwwerker en coach was. Tot op vandaag is Arjan Treuren nog steeds werkzaam als interim-voorganger en Gemeenteopbouwwerker.

Na afloop van de bijeenkomst, waarin onder begeleiding van een organist een aantal liederen zullen worden gezongen, is er gelegenheid om elkaar en Arjan Treuren te ontmoeten. Geen vervoer? Bel of mail, dan wordt u opgehaald.


0575-552809 / 06-29226380 / 06-11464043

deschakel2017@hotmail.com