Afbeelding
Foto:

Appie United en Velocitas vrouwen winnaars toernooi Velocitas 2018

Scheidsrechters kenden Fairplay prijs toe aan het team van Ratti 1

VORDEN – Traditioneel werd er in het eerste weekeinde van het nieuwe jaar in sporthal 't Jebbink weer gestreden om de titel 'beste zaalvoetbalteam van Vorden'. Het toernooi wordt jaarlijks door zaalvoetbalvereniging Velocitas georganiseerd. Bij de mannen won Appie United het toernooi. Bij de vrouwen waren de eigen Velocitas vrouwen te sterk voor de rest van het deelnemersveld.

Op zaterdag streden zeven vrouwenteams in de tweede editie van het Velocitas vrouwentoernooi om de titel. Drie teams onderscheiden zich vrijwel direct van de rest waarin uiteindelijk de finale ging tussen de Ratti vrouwen en de Velocitas vrouwen. Hierin wisten de eigen Velocitas vrouwen de titel, evenals vorig jaar, in eigen huis te houden. De meiden van VV Vordengirls United eindigden op een derde plaats.

Op zondagmorgen was het in de B-league, de teams die de poulefase van zaterdag net niet doorgekomen waren, O-oe dat in de finale te sterk bleek te zijn voor het team Olvarit United. In de A-league was het in tweede spannende halve finales in de reguliere speeltijd nog niet duidelijk wie de finale zou gaan spelen. Uiteindelijk was de, in vlak voor tijd gemaakte, gelijkmaker van titelverdediger Lubron niet voldoende om de finale te bereiken. Team Tim nam de strafschoppen net even wat beter en plaatste zich als eerste finalist. In de andere halve finale was het Appie United die eveneens via strafschoppen zich wist te plaatsen voor de finale. In een gelijkopgaande finale waarin Team Tim middels een strafschop op een 0-1 voorsprong kwam stelde Appie United na rust snel orde op zaken door de achterstand om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Vijf minuten voor tijd werd het echter toch weer gelijk en werd het nog even spannend wie de winnaar van 2018 zou worden. De beslissing viel uiteindelijk vijf seconden voor tijd door een treffer van Appie United, Het team mag zich, na de verloren finale van vorig jaar, nu in 2018 de grote winnaar noemen.

De scheidsrechters kenden de Fairplay-prijs toe aan het team van Ratti 1. De organisatoren bedanken een ieder en vooral alle sponsoren die het toernooi mede mogelijk hadden gemaakt.