landschap
landschap M Hulsbos

Boeiende dubbelexpositie MAS

VORDEN - Vanaf 6 januari tot eind maart 2018 zijn er weer twee nieuwe exposanten in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst of wel het MAS Vorden. Deze keer gaat het om het kunstenaarsechtpaar Marleen en Bert Hulsbos uit Warnsveld. Marleen is schilderes en haar man is keramist.

Voor de tentoonstelling van werk van Marleen is voornamelijk voor het kleurrijke landschap gekozen. De sfeer van haar werk is impressionistisch van toon en daarnaast straalt het levendigheid en een grote vitaliteit uit. Dit maakt haar landschappen bijzonder en aangenaam om rustig te bekijken. Marleen werd in 1956 in Zuidwolde (Drenthe) geboren. Zij heeft enige tijd in Vorden gewoond en woont en werkt nu alweer jaren in Warnsveld. In haar werk als kleuterleidster kon ze veel creativiteit kwijt. Aanvankelijk volgde ze les in aquarelleren. Later heeft zij zich verder ontwikkeld en in diverse technieken bekwaamd.

Bert Hulsbos werd in 1950 geboren en deed zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Daar behaalde hij het diploma Handvaardigheid A en B. Vanaf 1996 was hij docent handvaardigheid in Deventer. Naast het lesgeven werd Bert keramist. Zijn specialiteiten zijn vazen met wiskundige vormen en dieren in allerlei vormen en stijlen, zoals bol of juist strak gestileerd.

Het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst Vorden is geopend op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is 4 euro.

Landschap van Marleen Hulsbos. Foto: PR