Oliebollenbakkers Jitze de Vries en Gerard Waarle. Foto: PR
Oliebollenbakkers Jitze de Vries en Gerard Waarle. Foto: PR Foto:

Oliebollenfestijn De Eendracht Vorden

Waar een buurtfeest van de afgelopen zomer al niet zo toe kan leiden, want dat was wat centraal stond bij alle noabers op De Eendracht. Geboren tijdens het buurtfeest en handen en voeten gekregen op Oudejaarsdag 's middags. Geen gespetter en geknal, maar lekker aan de oliebollen met zijn allen. Lekker vers uit de oliepannen, aangevuld met de nodige ingrediƫnten ter verhoging van de feestvreugde. Een schot in de roos zo bleek na afloop, zeker gelet op de belangstelling. Jong en oud verenigd en verbonden met elkaar als buurt, en samen de handen ineen het oude jaar uitluiden.

Nu waren de weersomstandigheden niet bepaald uitnodigend te noemen voor een buitengebeuren, maar een accommodatie die aan deze omstandigheden kon beantwoorden was snel gevonden in de buurt. Geen problemen maar oplossen. Kortom, Noaberschap in optima forma om er een geweldig en gezellig samenzijn van te maken. En dat werd het dan ook. De tijdsplanning werd ruimschoots overschreden en was dan ook een teken dat deze bijeenkomst enorm is aangeslagen en in een behoefte heeft mogen voorzien.
In ieder geval is wel heel duidelijk geworden dat dit zeker een vervolg zal krijgen aan het einde van dit jaar, maar dat ook zonder gespetter en geknal ook het oude jaar kan worden uitgeluid. En je als buren c.q. noabers je met elkaar verbonden voelt en dat je door alles samen te doen het dubbel zo goed voelt, ook zonder toeters en bellen.

Martin Westerik
De Eendracht 17
Vorden