Uitdagend parcours Scheffer Keukens Kappenbulten Tocht

ZELHEM - Een klassieker onder de veldtoertochten, zo mag de Scheffer Keukens Kappenbulten Tocht die Toerclub Zelhem houdt gerust worden genoemd. Dit jaar op zondag 3 december.

Als één van de eerste verenigingen in Nederland organiseert Toerclub Zelhem al sinds 1982 veldtoertochten voor mensen met een mountainbike (MTB) of cyclocrossfiets. De jarenlange ervaring heeft er toe geleid dat alle toertochten de maximale NTFU klassering hebben, namelijk 3 sterren.

De Kappenbultentocht, die vorig jaar op een paar kleine punten is aangepast en daardoor nog verder is verbeterd, voert de deelnemers vanaf de startlocatie al snel richting het crosscircuit De Kappenbulten, waar rondom de crossbaan een mooi parcours wordt uitgezet met veel draai- en keerwerk, korte klimmetjes en doorgangen door de daar aanwezige tunneltjes.

Daarna voert de route via de Halle Nijman naar bosgebied Haankheide, De Slangenburg en vervolgens richting Gaanderen. Alvorens de Ferrobult te bereiken is er aan de rand van de Slangenburgse bossen een pauzemogelijkheid. Hier worden de deelnemers getrakteerd op bouillon, sportdrank en iets te eten. Ook zal hier een inspannend parcours worden uitgezet, waar de krachten flink aangesproken zullen moeten worden om op de diverse klimmetjes met mul zand al fietsend boven te kunnen komen. Via de Wrange, opnieuw de Slangenburgse bossen en de buitengebieden van IJzevoorde en Heidenhoek wordt Zelhem weer bereikt.

Toerclub Zelhem organiseert al sinds 1982 veldtoertochten

De basisroute heeft een lengte van 35 kilometer die op vijf plaatsen is uit te breiden zodat er in totaal 50 kilometer gereden kan worden. Iedere extra lus heeft een lengte van 3 of 4 kilometer. Van de totale route is het grootste gedeelte onverhard, bospaden, zandwegen, gravelpaden en single-tracks, waarbij langs en door eeuwenoude bossen, prachtige natuurgebieden met fraaie houtwallen en langs mooie waterpartijen wordt gefietst.

Starten is mogelijk tussen 09.00 en 10.00 uur vanaf de kantine van sportvereniging Zelos aan de Halseweg in Zelhem. Vanaf de rondweg in Zelhem zullen borden u naar de startlocatie en de parkeerplekken verwijzen. De kosten voor deelname bedragen 4 euro, voor leden van de NTFU en 5 euro voor niet leden. Leden van de NTFU kunnen gebruik maken van de mogelijkheden van het Scan & Go programma. Er is gelegenheid om na afloop van de tocht de fiets af te spuiten en om te douchen. Natuurlijk kan er ook een drankje genuttigd worden om gezellig na te kaarten en ook de welbekende erwtensoep zal weer verkrijgbaar zijn!