Vordenaar Bas Klein Haneveld tweede in de E1 klasse. Foto: Henk Teerink
Vordenaar Bas Klein Haneveld tweede in de E1 klasse. Foto: Henk Teerink

Publiek genoot van de kunsten van de rijders

ZELHEM - De vierde O.N.K. enduro, georganiseerd door de Zelhemse Auto Mobiel club (Z.A.M.C.) werden verreden met prachtige weersomstandigheden. Een groot deel van de dag was het weer uitstekend maar toen de Off Road rijders op het parcours kwamen begon het helaas te regenen. Dat was nadat de O.N.K. rijders hun wedstrijd er op hadden zitten.

De proeven waren niet al te moeilijk en voor het publiek waren proef 1 en 2 geweldig om naar te kijken. De eerste proef was op het circuit de Kappenbulten in Halle waar twee keer dezelfde ronde afgelegd moest worden. Daarna ging men naar de 'Spektakelproef' in de achtertuin van Hendrik Jan Lovink. Daar was ook het meeste publiek te vinden, die konden genieten van de kunsten van de rijders. Menigeen vergiste zich in het watergat en de duikers die er geplaatst waren. Een enkeling moest er zelfs met de schop worden uitgegraven zodat hij verder kon rijden. De laatste proef moest ook twee keer worden gereden maar was niet al te spannend. De seconden strijd tussen de toppers in de E2 categorie ging evenals voorgaande wedstrijden gewoon door. De snelste drie mannen van Nederland geven elkaar niks toe .

De uitslag in Zelhem in de E1 categorie was dezelfde als vorige week in Hellendoorn. Daan Bruijsten won de wedstrijd voor Bas klein Haneveld uit Vorden en Jan Willen Arendsen uit Hengelo. Volop spanning was er in de E3 klasse. Hans Vogels wist zijn eerste wedstrijd van het seizoen te winnen met vijf seconden voorsprong op Wesley en Thierry Pittens. Die eindigden als tweede en derde binnen een seconde en dat na drie ronden met drie proeven en een dikke 200 kilometer op de teller.
Casper Ovaa kwam ten val en moest ter observatie naar het ziekenhuis. Hij kwam er vanaf met een paar gebroken ribben en kneuzingen. Hij liet zondag weten dat het verder goed met hem gaat maar dat het seizoen voorbij is. Mark Wassink werd mede omdat Lucas Dolfing door een blessure niet aan de start verscheen winnaar bij de E3. Wassink uitkomend voor het WPM KTM team heeft nu goede kansen om de titel te pakken dit jaar. Bjorn Sloot werd tweede en Dominique Tijhuis-Trutman werd derde. Peter Bergsma uit Hummelo werd vierde bij de EV40. Alex van den Broek werd winnaar in deze klasse.

Thijs Bulten en Bram Bulten hebben een abonnement op de plaatsen 2 en 6. Zij eindigden in Vorden en Hellendoorn ook op deze plaatsen in de N1. Thijs kwam overigens maar dertien seconden te kort op winnaar Lars Griekspoor. Sjoerd Eskes uit Hengelo is heer en meester bij de N2. Eskes uitkomend voor het team van de luchtmobiele brigade heeft alle wedstrijden tot nu toe nog winnend weten af te sluiten met uitzondering van Bergeijk waar hij tweede werd.

Veruit de meeste regionale rijders kwamen uit bij de N3. Lars Rietman, Niels Beck, Bart Oosting, Nico Freriks, Heinze Mokkink, Mark Wichink-Kruit en Richard Enzerink werden respectievelijk: derde, elfde, veertiende, negentiende, 21ste, 23ste en 24ste. Winnaar in deze klasse werd Dennis van de Burg. De snelste mannen in de EV40 en EV50 waren Rudi Vossers en Sjaak Martens. Bij de dag licentie houders deden ook een flink aantal rijders uit de gemeente Bronckhorst mee maar zij reden meer voor het plezier mee dan voor de prijzen.

Met 280 deelnemers en een groot aantal offroad rijders was het bestuur van de Z.A.M.C. zeer tevreden met de opkomst. Na afloop was er een gezellige prijs uitreiking bij het clubgebouw van de Z.A.M.C. Voor verdere verslagen kijk eens op de site.


www.enduro.nl