Hans en José Langeler voor hun Eet & IJssalon. Foto: Roderic Kreunen
Hans en José Langeler voor hun Eet & IJssalon. Foto: Roderic Kreunen

Eet & IJssalon Langeler beste cafetaria van Bronckhorst

HENGELO – "Vaak zijn we veel te bescheiden, maar nu zijn we vooral trots," lacht José Langeler van Partycentrum Langeler. Het is de eerste keer dat hun cafetaria, Eet & IJssalon Langeler, meedeed met de Cafetaria Top 100 2017 verkiezing. "We zijn landelijk 31ste geworden, zevende van Gelderland, derde van de Achterhoek en eerste in de gemeente Bronckhorst."

Hans en José hebben hun cafetaria zelf aangemeld om eens te kijken wat ze nog kunnen leren, na alle veranderingen in hun etablissement. Maandagavond 30 oktober gingen zij, op uitnodiging als nieuwe binnenkomer in de Top 100, naar Studio 21 in Hilversum voor een feestavond en de uitreiking van de prijzen. "Toen we de uitslag hoorden, waren we er zelfs emotioneel onder. Het personeel had gedacht wel rond de 60ste plaats te kunnen eindigen, maar het werd plek 31."

De cijfers liegen er niet om: van de vakjury kreeg Langeler een 9,3, de mistery guest beoordeelde het cafetaria met een 9. "Het laagste cijfer op ons rapport is een 8." José Langeler is trots op de goede beoordeling. "Het gaat er in het cafetaria niet alleen om, een patatje naar de tafel te brengen. Het gaat ook om goede service, even vragen of alles naar wens is bijvoorbeeld."

Uit het juryrapport: "In het Gelderse Hengelo weten ze wat hun gasten willen. Zo spelen ze met gezonde afhaalmaaltijden in op de trend van makkelijk en gezond. De menu's wisselen regelmatig; van biefstuk met gebakken aardappelen en rauwkost tot kip cordon bleu met gebakken aardappelen. De veranda is aangekleed met bloemen en planten en gasten kunnen aanschuiven aan een picknicktafel. Ook binnen is alles keurig verzorgd."

De verkiezing voor beste cafetaria wordt elk jaar gehouden, maar het is voor het eerst dat José en Hans Langeler hun Eet & IJssalon aanmeldde. "Het is een mooie manier om te kijken of de manier waarop we ons presenteren goed overkomt. Volgende week gaan al onze handgeschreven krijtborden de deur uit en laten we al onze producten en menukaarten digitaal op schermen zien."

Vele leuke reacties kwamen bij Langeler binnen. Het personeel is zo enthousiast geworden, dat ze ook volgend jaar willen meedoen. "Ons personeel is een hechte groep mensen, dat is heel fijn. Zij hebben nu al aangegeven: 'We gaan voor een nog betere plek'."


Langeler Horeca, Spalstraat 5, 7255 AA Hengelo Gld.

Langeler-partycentrum.nl