Koor 'Inspiration' uit Halle. Foto: PR
Koor 'Inspiration' uit Halle. Foto: PR Foto:

Koor Inspiration wil laten horen wat ze in hun mars hebben

Zelhem - Zaterdag 18 november verzorgt koor Inspiration uit Halle een optreden in de theaterzaal van 'de Brink'. Het concert begint om 20.00 uur en de entree is gratis. Er is wel een mogelijkheid om een vrije gift te geven.

Koor Inspiration ontstond in september 1976 als Hals Interkerkelijk Jongerenkoor. In 1994 werd de naam Inspiration gekozen en in de loop van de geschiedenis van het koor is het 'Jongeren'koor een Christelijk koor geworden. In 2002 nam dirigente Jitse van Steinvoorn het stokje over en werd het repertoire verder aangepast. Het koor zingt nu à capella (close harmony), negrospirituals en bijbelliederen in verschillende talen.

Tijdens het concert ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van Halle werd de 'Missa Brevis' van Jacob de Haan uitgevoerd met muzikale begeleiding van Euterpe en later ook nog eens met kerkorgel, bespeeld door Elske te Lindert.

In 2011 vierde het koor het 30-jarig bestaan met twee spetterende benefiet- muziekavonden in de Doetinchemse Muziekschool. Sinds 2012 staat het koor onder leiding van Marion de Jong. Met haar werd een nieuwe uitdaging aangegaan, namelijk het samenstellen van een eigen 'Passion'. Inmiddels werd die Passion een aantal keren uitgevoerd en de reacties waren zeer lovend. Dit smaakte naar meer en dus bedacht het koor voor kerst 2016 een versie van het kerstverhaal in een 'Passion-jasje' onder de titel 'Along the Christmas Way'. Ook deze 'Passion' werd zeer goed ontvangen door het publiek!

De leden van het veelzijdige koor met een zeer divers repertoire kijken uit naar zaterdag 18 november om in 'de Brink' te laten horen wat ze in hun mars hebben.