Mankes voor verrassende muziek
Mankes voor verrassende muziek Foto:

MANKES bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 8 november staat de band 'Mankes' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur, vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden door de presentator van het programma bevraagd over hun muzikale 'roots' en verwachtingen.

In november 2013 besluiten singer-songwriters Selma Peelen en de band 'The Weak And The Strong' hun krachten te bundelen in. Wat aanvankelijk als project was bedoeld, maar inmiddels de hoofdmoot vormt van hun muzikale leven: de band Mankes. De band is sinds begin dit jaar versterkt met drummer Peter Kahmann. De muziek die in de samenwerking ontstaat wordt door henzelf omschreven als 'Darkwave' met lichte fado/folk invloeden. Inmiddels werd op uiteenlopende podia gespeeld: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen in binnen- en buitenland. In september toerde de band door Duitsland, Zweden en Noorwegen onder de naam 'A Polar Bear Calls'.

De band bracht twee albums uit. Op 1 oktober 2014 verscheen het debuut met de titel 'Mankes' en op 3 april 2016 werd de opvolger 'Kill the Birds' officieel gepresenteerd. Daarnaast verschenen ook vier video's ('Snow' in 2014, 'Surely' en 'The Bitter Girl' in 2015 en in 2016 'I'll Never Be Yours').

Mankes houdt er een sterke 'we doen het liefst alles zelf'-mentaliteit op na. Alle muzikale en visuele uitingen als hoesjes, video's en merchandise worden bedacht en door de band zelf gemaakt. Dat geldt voor het uitbrengen van de cd's en het regelen van optredens en tours: alles in eigen beheer. Mankes bestaat uit Selma Peelen-stem, akoestische gitaar, sax, toetsen, percussie, Johan Visschers-stem, elektrische gitaar, percussie, toetsen, bas, Peter Kahmann-drums, percussie, stem.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org