Heksen in het buurthuis lieten deelnemers groepsgewijs vertrekken. Foto: PR
Heksen in het buurthuis lieten deelnemers groepsgewijs vertrekken. Foto: PR

Angstaanjagende acts en hilarische
situaties tijdens Halloween spooktocht

VELSWIJK - De Halloween spooktocht die op zaterdagavond 28 oktober in Velswijk gehouden werd, is ondanks de regen prima verlopen. Vanaf kwart voor zeven 's avonds was het een drukte van belang in en om Buurthuis 'D'n Draejer'. Het miezerige weer heeft veel jongeren er niet van weerhouden om naar Velswijk te komen.

Na de inschrijving konden de deelnemers groepsgewijs vertrekken. Tot die tijd konden ze in het buurthuis genieten van enkele spannende films en de belangeloos aangeboden kleine attentie. Maar liefst 236 kinderen en ouderen hebben de tocht van ongeveer vijf kilometer gelopen.
In samenwerking met de dorpsbelangenorganisatie heeft de evenementencommissie met nog ongeveer vijfenveertig vrijwilligers gezorgd voor een prachtige, maar vooral spannende avond. Op maar liefst zeventien plekken in de route zorgden de figuranten voor angstaanjagende acts en hilarische situaties. Wat een spanning, wat een sfeer. Het was voor sommigen toch wel zeer de vraag of ze nog verder durfden te lopen.
Ook werd onderweg aan de inwendige mens gedacht. De barcommissie heeft alle deelnemers van een drankje voorzien en Poeliersbedrijf Kappert zorgde belangeloos voor een hartige hap, zodat een ieder de tocht tot een goed einde zou kunnen brengen. En voor wie nog meer honger had, kon nog bij de frietkraam van Han Hissink terecht. Op diverse plekken zorgden verkeersregelaars ervoor dat iedereen veilig de openbare weg kon oversteken.
De organisatie kan ondanks het weer toch terugkijken op een zeer geslaagde avond. Zij wil graag iedereen die heeft meegewerkt om dit evenement te doen slagen, heel hartelijk bedanken voor zijn of haar inzet.