Hilda en John Rutjes bij producten waar het allemaal mee begon: televisies. Foto: Liesbeth Spaansen
Hilda en John Rutjes bij producten waar het allemaal mee begon: televisies. Foto: Liesbeth Spaansen

Jubileum 25-jarige RTV Rutjes
uitbundig gevierd

STEENDEREN – "Ze hebben bij Euronics nog nooit meegemaakt dat er 25% korting wordt gegeven," vertelt Hilda Rutjes glimlachend. "Maar wij doen het wel." Zaterdag 11 november bestaat Euronics RTV Rutjes 25 jaar en dat wordt goed gevierd.

Door Liesbeth Spaansen

Radio en TV Rutjes is al 25 jaar een begrip aan de Bronkhorsterweg 4 in Steenderen. In de beginjaren runde John de winkel met Dick Graffelman onder de naam Rutjes&Graffelman. Daarna gingen John en Hilda Rutjes verder als Radio en TV Rutjes, de Elektrovakman. Zij verkochten, zoals de naam al zegt, radio's en televisies. "Maar er kwam steeds meer de vraag of we ook wasmachines verkochten," vertelt John, die vervolgens witgoed aan het assortiment toevoegde.

In 2008 ging Rutjes de samenwerking aan met Euronics. "In Nederland zijn meer dan 200 Euronics winkels die allemaal dezelfde uitstraling hebben. Deze inkooporganisatie is wereldser, heeft een grote afzetmarkt in heel europa. Mensen vertellen me dat ze door Praag of Rhodos lopen en electronicawinkels zien die ze herkennen van onze winkel," vertelt John. "Ik kan groot en scherp inkopen, daar hebben de klanten in onze winkel direct profijt van. Maar ik ben nog steeds vrij in mijn keuze. Als ik niet achter een product sta, dan komt het hier dus niet in de winkel en dat zeg ik dan heel eerlijk. We hebben ook producten voor de kleine beurs."

"Kwaliteit, duidelijke informatie en service zijn belangrijk, daar komen de mensen ook voor. En de tijd nemen voor iemand, de persoonlijke aandacht," vult Hilda Rutjes aan. "John weet veel van alle producten die we verkopen. We hebben een vertrouwensband met onze klanten, kennen de mensen en hun persoonlijke situatie. We hebben geen personeel en brengen en installeren alles zelf. We krijgen zelfs onbekenden in de winkel die via via hiervan hebben gehoord." Mensen komen niet bij de zaak Euronics, maar persoonlijk bij Rutjes. "Dus als er iets niet klopt ben ik meteen de sigaar," lacht John. Eveneens 25 jaar heeft hij een werkplaats bij de winkel. "Als iemand 's morgens belt dat de wasmachine het niet doet, zal ik nog dezelfde dag proberen om het te repareren."

Vanwege het 25-jarig jubileum heeft Euronics Radio TV Rutjes speciale actiedagen in de week van 7 t/m 11 november: dinsdag 7 november: 5% korting, woensdag 8 november: 10% korting, donderdag 9 november: 15% korting, vrijdag 10 november: 20% korting en zaterdag 11 november van 9.00 tot 13.00 uur: 25% korting. John en Hilda zijn enthousiast. "Het gaat om de winkelvoorraad. Wat dinsdag op is, is zaterdag dus niet meer verkrijgbaar voor 25%. Dus wees er op tijd bij."

Zie voor meer informatie de advertenties in deze krant.


www.rtvrutjes.nl

www.facebook.com/EuronicsRTVRutjes