Meester Glenn verkleed naar het thema 'zonne-energie'. Foto: PR
Meester Glenn verkleed naar het thema 'zonne-energie'. Foto: PR Foto:

Nieuwe meester in het zonnetje gezet

VELSWIJK - Op basisschool de Mammoet is het schooljaar enthousiast van start gegaan met een nieuwe meester.

Samen met de kinderen en ouders hees meester Glenn op de eerste schooldag de Mammoetvlag in de top, op naar een schooljaar waarin de vernieuwende lijn van het succesvolle OER-onderwijs wordt doorgezet! Het eerste kernconcept waar mee gestart wordt is 'Energie', dit thema werd dan ook vol zonne-energie geopend. Waar komt alle energie vandaan en hoe wordt het omgezet? De aankomende weken zullen de kinderen veel gaan ontdekken en ervaren rondom dit leerzame thema.


Exposities & Agenda

Galerie Bibliotheek
Werken uit de Culturele Atlas Zelhem onder de titel 'Het verwondert ons niet dat er in Zelhem schilders wonen'. Expositie met werken van onder andere de Zelhemse kunstenaars Frans Buitinga, Herman Eduard Knaake en Frits van Amerongen. De Culturele Atlas geeft tevens een nieuwe catalogus uit. De expositie is te bezichtigen tot en met 23 september tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Kunst in de Kerk
Expo 17 'Verstilde Aarde'. Expositie in de Lambertikerk tijdens de zomermaanden. De kleurrijke, maar toch ingetogen schilderijen (Taliet van der Neut) en keramiek (Anneke van der Meer) combineren perfect en versterken elkaar. De expositie is tot en met 31 augustus dagelijks te bewonderen tijdens de openstelling van de kerk.

Agenda
5 september: Bingo in de Oranjehof. Van 19.30 tot 22.00 uur.
7 september: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof. Afstand: 15 km. Inl. tel. 06-49135536.
9 september: Optreden van het duo 'Een en Ander' in de Oranjehof. Programma met liedjes, conferences, sketches en gedichten, grotendeels in het dialect. Aanvang: 15.00 uur. Gratis toegang. Vrije gift is welkom.
12 september: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.00 uur bij de Oranjehof. Afstand: 25 km. Inl. tel. 06-49135536.
12 september: 55+ middag in de Oranjehof. Het programma begint om 14.00 uur. Zaal open: 13.30 uur.
21 september: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Dagtocht. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof. Afstand: 50 km. Inl. tel. 06-49135536.
26 september: Fietsgroep Welzijn Zelhem. Start: 9.30 uur bij de Oranjehof. Afstand: 15 km. Inl. tel. 06-49135536.


Nazomerconcert 'Berkelzangers' bij Museum Smedekinck

Zelhem - Museum Smedekinck verzorgt dit jaar op zondag 3 september een nazomerconcert en heeft daarvoor mannenkoor 'de Berkelzangers' uit Borculo uitgenodigd. Het concert begint om 14.30 uur en eindigt tegen 17.00 uur. Mannenkoor De Berkelzangers staat onder leiding van Lodewijk van Houwelingen en werd in 1996 opgericht. Het koor telt ruim 40 leden en wordt begeleid door een eigen combo. Op het repertoire staan vele stijlen, van Caribbean tot Egerländer, en van zeemansliederen tot pop. Naast luisterliedjes staan er ook onvervalste meezingers op het programma. Er wordt gezongen in het Nederlands, Duits, Engels en het Achterhoeks dialect. Het optreden bij Museum Smedekinck duurt tot ongeveer 17.00 uur, met twee pauzes. De entree bedraagt 4 euro. Koffie, thee en diverse andere dranken zijn verkrijgbaar.