Groenewoud/Buij maakte voor de IJsselbiënnale en paviljoen ter hoogte van de waterzuivering in Deventer. Foto: Peter Cox
Groenewoud/Buij maakte voor de IJsselbiënnale en paviljoen ter hoogte van de waterzuivering in Deventer. Foto: Peter Cox Foto:

Activiteiten rond de kunstwerken van de IJsselbiënnale

REGIO - De IJsselbiënnale organiseert in de maanden augustus en september een reeks activiteiten rond de kunstwerken langs de kunstroute met onder andere een bijzondere ontmoeting met de kunstenaars Jeroen van Westen & Curdin Tones op de 'Terp van de Toekomst' bij Zutphen op 12 september. Tevens is er op zondag 3 september om 16.00 uur een kunstenaarsgesprek bij tentoonstelling '(Re)search and develop' in het Kunstenlab met de kunstenaars Melle Smets en Annemiek Pruijt. Tot en met 24 september kunnen bezoekers de 26 kunstwerken bekijken.

Het activiteitenprogramma begint met de lezing 'Dwars door de IJsselbiënnale' op 30 augustus waarin de kunstenaars Groenewoud/Buij, Robert van der Horst en Anne ten Ham vertellen over hun werk aan de hand van hun portfolio en het kunstwerk dat ze speciaal voor de IJsselbiënnale hebben gerealiseerd. Na afloop kan het publiek in gesprek met de kunstenaars.
Groenewoud/Buij maakte voor de IJsselbiënnale en paviljoen ter hoogte van de waterzuivering in Deventer. Bezoekers kunnen in de wanden flessen water neerzetten. De wanden brengen zo in kaart wat er zich in het rivierwater bevindt aan organismen, algen, waterplantjes, schimmels en bacteriën. Door de wisselende kleuren van het binnenvallende licht verandert de binnenruimte in een 'aquadraal'.
Robbert van der Horst realiseerde de installatie 'Noria' bij het pontje van Gorssel. De titel verwijst naar de enorme waterraden die al meer dan 15 eeuwen in Syrië dorpen en velden van water voorzien. Het kunstwerk is een amfitheater en draagconstructie ineen.

Voor informatie en aanmelden, mail naar marjon@ijsselbiennale.nl of kijk op de website.


www.ijsselbiennale.nl