Loco-burgemeester Peppelman feliciteert zijn ouders met hun diamanten huwelijk. Foto: PR
Loco-burgemeester Peppelman feliciteert zijn ouders met hun diamanten huwelijk. Foto: PR Foto:

Loco-burgemeester feliciteert ouders met diamanten huwelijk

Zelhem - Enkele weken geleden kreeg dhr. Antoon Peppelman uit Zelhem de vraag of hij (samen met z'n vrouw) ter gelegenheid van hun 60-jarige huwelijk de burgemeester of één van de wethouders of loco-burgemeester op bezoek wilde hebben. Gezien de unieke situatie dat zijn zoon Antoon één van die loco-burgemeesters is, was zijn antwoord: ''Laat wethouder Peppelman maar komen". En dus stond zoon/wethouder Antoon dinsdag 27 juni, inclusief ambtsketen, op de stoep om het paar namens de gemeente Bronckhorst te feliciteren met hun diamanten huwelijk. Na hun huwelijk gingen Antoon en Rikie Peppelman inwonen bij de ouders van Rikie aan de Doetinchemseweg, maar Antoon, zelf timmerman, wilde al snel zijn eigen huis gaan bouwen en toen er bouwkavels beschikbaar kwamen kocht hij een perceel. "Voor de prijs van fl. 4,50 per m2", zo vertelt hij. Op dit perceel werd het huis gebouwd, waar het paar nu al 55 jaar woont. Antoon en Rikie kregen vijf kinderen en zijn ondertussen zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen rijker.

Antoon werkte als timmerman en later als uitvoerder voor diverse bedrijven. Hij begon zijn carrière bij Lovink in Wijnbergen en sloot die af bij bouwbedrijf Kreunen in Lochem. Inmiddels genieten ze (Antoon 82 en Rikie 78) al weer jaren van hun pensioen en hun gezin en gaan ze graag op vakantie.

In zijn vrije tijd heeft Antoon zich altijd ingezet voor zijn grote liefde, voetbalvereniging Zelhem, waar hij vele jaren in het jeugdbestuur zat en 35 jaar zijn kwaliteiten als scheidsrechter inzette. Als lid van 'de Vutters' is hij nog steeds elke maandagochtend op het sportpark van de Zelhemse voetbalvereniging aanwezig om allerlei klusjes te doen. Daarnaast zat hij vele jaren in het bestuur van de Stichting Septemberfeesten.

Naast de felicitaties van de gemeente Bronckhorst had het paar ook de schriftelijke felicitaties ontvangen van het kabinet van de Koning en van de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, dhr. Cornielje.