Beelden van (klein)kinderen delen via de mobiel. Foto: PR
Beelden van (klein)kinderen delen via de mobiel. Foto: PR Foto:

De 'O ja!' momenten zijn niet van de lucht

Baak – De initiatiefnemers/organisatoren van de reünie van de Sint Martinusschool zitten tussen het opruimen door even koffie te drinken en na te praten. Ze kijken in volle tevredenheid terug op een zeer geslaagde middag met een ruime opkomst. Tegen half twee was er volop roering in het dorp. Want zo'n 250 oud-leerlingen (260 aanmeldingen) van de voormalige Sint Martinusschool verzamelden zich in korte tijd die bewuste zaterdag bij het sfeervol ingerichte Martinushuus. Voorzien van consumptiebonnen en naambadge begon het geanimeerde weerzien van vele klas- en schoolgenoten. De oudste onder de aanwezigen verliet de school in 1943, de jongste in 2011. Overleden oud-leerlingen werden herdacht door het aansteken van een kaars en een ogenblik stilte.

In de prachtige ambiance van het Martinushuus werden naast geanimeerde gesprekken gevoerd, ook dingen bekeken. Zoals een expositie met veel klassenfoto's en oude schoolattributen. Kennis over het Baak van toen kon groepsgewijs getest worden in een quiz. De hele middag werden talloze herinneringen opgehaald, oude vriendschappen aangehaald, adressen uitgewisseld en foto's van kleinkinderen werden via de mobiel gedeeld. De reünie werd afgesloten met het zingen van het Baakse volkslied wat menigeen niet onberoerd liet. Ruim tachtig oud-leerlingen genoten van een heerlijk buffet verzorgd door de Baakse Horeca Combinatie. De deuren van het Martinushuus waren al lang gesloten, maar velen waren nog lang niet uit- en bijgepraat en gingen vrolijk verder bij de plaatselijke horeca.

De organisatoren Yvonne Koekkoek, Wim van Ree, Henk Samberg en Jan Hubers bedanken sponsoren en iedereen die in welke hoedanigheid dan ook een bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van de reünie van de Sint Martinusschool.

De middag werd vastgelegd op de gevoelige plaat en film. Alle aanwezigen worden op de hoogte gebracht hoe en waar zij de foto's, de presentatie en de filmopnames kunnen bekijken. Het mailadres: reuniebaak@gmail.com blijft nog even bestaan zodat daar nog vragen gesteld kunnen worden.

Oude foto's bekijken en opnieuw vastleggen. Foto: PR
Beelden van (klein)kinderen delen via de mobiel. Foto: PR