Burgemeester Besselink (l), Ernst van Drumpt en Carla van Drumpt. Foto: Henk den Brok
Burgemeester Besselink (l), Ernst van Drumpt en Carla van Drumpt. Foto: Henk den Brok Foto:

Ernst van Drumpt geridderd in de Orde van Oranje Nassau

NIEUW-WEHL - Oud-Elverbestuurder Ernst van Drumpt heeft donderdag 22 juni de Koninklijke Onderscheiding Ridder in de orde van Oranje Nassau ontvangen. Burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst reikte het lintje uit aan de inwoner van Zelhem, tijdens de receptie van zijn afscheidssymposium dat als thema 'Echt zijn' had.

"Ernst is een sociaal gedreven bestuurder met oog voor kwetsbare mensen, maar ook voor de leefomgeving en de verenigingen rondom de zorginstelling. Als bestuurder van Elver vervult Ernst deze rol met veel inzet en kennis van zaken. Op de hoogte zijn van het wel en wee van vele cliƫnten en medewerkers", aldus burgemeester Besselink.

Verbinder
Naast bovengenoemde zaken doet Ernst van Drumpt meer. Burgemeester Besselink: "Ernst is een verbinder, spant zich in voor zowel branche- en netwerkorganisaties. Bijvoorbeeld voor de zusterorganisatie Betheljada in Paramaribo en als voorzitter van de stuurgroep van de commissie Ethiek. Daarnaast heeft hij ervoor gezorgd dat Elver als eerste zorginstelling in de gehandicaptenzorg het Planetree-label heeft verdiend. Ook heeft Ernst zich niet beperkt tot de eigen organisatie en directe omgeving maar maakt zich ook verdienstelijk als voorzitter, secretaris, penningmeester of bestuurslid van overkoepelende zorg- en welzijnsorganisaties."

Echtheid' en 'Authenticiteit' heeft in de jaren dat Van Drumpt zich met veel passie en plezier voor Elver heeft ingezet altijd een rode draad gespeeld. Na dertien jaar aan het roer te hebben gestaan draagt hij nu vol vertrouwen het stokje over aan Irma Harmelink.


Tour de France beleven met de Hessentour

DREMPT - Dit jaar viert de tourcommissie de jubileumronde, want het is de vijfentwintigste keer dat de Hessentour wordt georganiseerd. Hierbij is weer volop kans op prijzen door klassementen en truidragers van de Tour de France goed te voorspellen. Deze keer met een nieuwe hoofdsponsor, AV Hovenier.

Bij het tourspel gaat het de deelnemers erom, een aantal renners op een lijst in te vullen, die de komende weken dan hopelijk punten gaan scoren. Tijdens dit tourspel mogen er daarnaast twee jokers worden ingezet die bij bepaalde etappes dubbele punten kunnen opleveren. Het zal niet verbazen dat het tot op het laatste moment nog spannend is wie de Hessentour zal winnen. Vorig jaar bleek na een nieuw record van het aantal deelnemers, de winnaar toch nog niet de uiteindelijke winnaar door een verkeerde eindklassement voorspelling. Nieuw is dit jaar een iets andere puntentelling: bij een uitvaller van de door jouw geselecteerde ploeg mag een reserverenner worden ingezet.

De Hessentour start op maandag 3 juli zodat een ieder ruim de tijd heeft een eigen favorietenlijst samen te stellen. Tot uiterlijk zondag 2 juli 18.00 uur kunnen inschrijfformulieren ingeleverd worden op de adressen die op de website vermeld staan. Ook voor informatie, deelnameformulieren, spelregels en standen, zie de website. Mochten er dan nog vragen zijn, bel met Henk Veeneman, 0313-477062.

hessentour.000webhostapp.com