Werk van Liesbeth Pieterse. Foto: PR
Werk van Liesbeth Pieterse. Foto: PR Foto:

De zesde Kunstcarambole in aantocht

DREMPT, HUMMELO EN KEPPEL - De 6e Kunstcarambole is in aantocht! Op 21 mei is het zover. De route leidt u langs galerie Espace Enny (Laag-Keppel), galerie de Bisschop (Hummelo) en galerie/monument De Witte Hemel (Drempt).

In De Witte Hemel is op een openbare schilderles te aanschouwen met leden van De Schilderkring. U kunt hieraan ook zelf deelnemen, van 13:00 tot 17:00. Graag van tevoren opgeven. Daarnaast is er het nieuwste werk van Cees Roorda en Liesbeth Pieterse te zien.

In galerie de Bisschop is een groepsexpositie met schilderijen van Ineke van Schijndel en Laura Wijsman, geïmpregneerde objecten van Willemijn van der Spiegel, en bronzen sculpturen van Mariëtte Schouten. Van der Spiegel zal aan de hand van voorbeelden uitleg geven over het ontstaan van haar werk.

Bij Espace Enny is een solotentoonstelling van Christiaan Paul Damsté te zien. Het is een terugblik op zijn vroege werk, waarin de invloed van de Zero-beweging herkenbaar is. Te zien zijn de beroemde wasknijperreliëfs, samengestelde schilderijen en collages.

Er is geen vaste volgorde voor het galeriebezoek. Plant u gerust uw eigen route. Op elke locatie worden een hapje en een drankje geserveerd. U bent vanaf 13:00 welkom.

Over de Kunstcarambole
Op elke derde zondag van de maand kunt u terecht voor een culturele trip door de westelijke kant van de gemeente Bronckhorst. Alle drie locaties zijn niet alleen uniek, maar zijn bovendien ook uitstekend te bereiken, via auto of op de fiets.