Afbeelding
Foto:

Realisatie Activiteitentuin Velswijk een feit

Nieuwe inrichting braakliggende terrein en verhoging leefbaarheid

VELSWIJK - Met het realiseren van een Activiteitentuin binnen de kern Velswijk zijn twee behoeftes tegelijk ingevuld namelijk een nieuwe inrichting van het braakliggende terrein en invulling geven aan de behoeftes met betrekking tot de leefbaarheid. Op zaterdag 20 mei is het dan zover en zal vanaf 13:30 uur de Activiteitentuin officieel geopend gaan worden. Tijdens de opening zal de Malletband een optreden verzorgen en zal Wi'j eren 't Olde een aantal folkloristische dansen opvoeren. U bent ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen van dit fantastische resultaat.

Naast het Dorpshuis D’n Draejer te Velswijk stond het voormalige Peuterspeelzaal De Draejtol. Vanaf 2006 was deze peuterspeelzaal niet meer in gebruik. Het gevolg hiervan was dat het gebouw in verval was geraakt en dit leidde tot ongewenste en onveilige situaties. Door de DBO Voor Velswijk Door Velswij” is besloten om over te gaan tot sloop van het gebouw. Hiervoor is door de gemeente Bronckhorst een sloopvergunning verleend.

Vanuit de gemeenschap en de DBO was nu de behoefte om het braakliggende terrein opnieuw in te gaan richten waardoor tevens een aantal wensen vanuit de gemeenschap op het gebied van fysieke en sociale activiteiten konden worden ingevuld.

Subsidieaanvraag
Om het plan te kunnen realiseren heeft de DBO op 1 oktober een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Gelderland. In november 2016 heeft de provincie Gelderland aangegeven de subsidie aanvraag van de DBO met betrekking tot het realiseren van een Activiteitentuin toe te kennen. De DBO was dan ook zeer verheugd dat de Provincie Gelderland het project in Velswijk had uitgekozen om de leefbaarheid in de kleine kernen zoals Velswijk verder te bevorderen.

Activiteitentuin
Hierdoor is het mogelijk geworden om het braakliggende terrein naast Buurthuis D’n Draejer in te gaan richten als een Activiteitentuin. De Activiteitentuin is onder andere voorzien van Jeu de Boules banen, een amfitheater en outdoor fitnesstoestellen. In samenwerking met basisschool de Mammoet is besloten om het buitenterrein van de basisschool te laten doorlopen in de activiteitentuin. Hierdoor is er een mooi geheel ontstaan waar jong en oud samen kunnen genieten van fysieke ontspanning in een uitdagende omgeving.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt door de vrijwilligers vanuit Velwijk om de Activiteiten tuin te realiseren. Hierbij is veel inzet geleverd en veel creativiteit toegepast. Hieruit blijkt dat er door samenwerking binnen een gemeenschap veel gerealiseerd kan worden. Naast de bijdrage vanuit de provincie Gelderland is ook de bijdrage van diverse lokale bedrijven hierbij zeer belangrijk geweest.

De gerealiseerde Activiteitentuin. Foto: PR