Deelnemers ontmoeten elkaar bij Wijngaard Um D'n Olden Smid. Foto: Liesbeth Spaansen
Deelnemers ontmoeten elkaar bij Wijngaard Um D'n Olden Smid. Foto: Liesbeth Spaansen

Kunst4daagse deelnemers ontmoeten elkaar

BRONCKHORST/VELSWIJK – De kunst4daagse in de gemeente Bronckhorst wordt voor de elfde keer georganiseerd en gehouden van 25 tot en met 28 mei. Vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties openen hun poorten voor een breed publiek. De werkgroep kunst4daagse en Stichting Kunst&Cultuur Bronckhorst hebben de deelnemers en genodigden uitgenodigd voor de opening op woensdag 24 mei om 17.00 uur in Wijngaard Um D'n Olden Smid, aan de Keijenborgseweg 31 in Velswijk.

Ook dit jaar zijn de werkgroep kunst4daagse en Stichting Kunst&Cultuur Bronckhorst erin geslaagd boeiende en afwisselende routes samen te stellen, waarlangs een grote verscheidenheid aan kunstwerken te zien en te bewonderen is. Tijdens de kunst4daagse gaat om het beleven van kunst en het verbinden van mensen middels kunst, terwijl en passant het buitengewoon mooie cultuurlandschap van de gemeente Bronckhorst aan den lijve ervaren kan worden.

In het verlengde daarvan staat ook de opening in het teken van verbinden en beleven, dat wil zeggen kennis maken, elkaar ontmoeten, uitwisselen van ervaringen met andere exposanten in een ontspannen sfeer en lommerrijke omgeving. Zij beloven daarom geen toespraken, hooguit een kort openingswoord. Wijnboer Jan Jansen zal de gasten daarna vertellen over de geheimen van zijn wijngaard en de bijzondere wijnen die er worden gemaakt. Ook is te genieten van de eigentijdse boerentuin en het kleurenpalet van de siertuin.

Belangstellenden die kennis willen maken met de kunstenaars en hun werk worden van harte uitgenodigd van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei de verschillende locaties te bezoeken. Bezoekers zijn vier dagen lang tussen 11.00 en 17.00 uur welkom. Alle fietsroutes zijn te vinden in de brochure bij Weekblad Contact en staan op de website.


kunst4daagsebronckhorst.nl