Fiets de boer op met het hele gezin. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Fiets de boer op met het hele gezin. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Fiets de Boer Op met Hemelvaartsdag

REGIO - De werkgroep 'Fiets de boer op' Bronckhorst organiseert dit jaar op 25 mei weer een fietstocht voor het hele gezin, met ontbijt vooraf.

Langs een route van circa 32 kilometer kunnen verschillende bedrijven worden bezocht. Onder andere een melkveehouder, een prachtige tuin, oude trekkers, keramiek enzovoorts. Door de vele stops is de tocht ook voor ongeoefende fietsers en kinderen goed te doen. Tevens is er een autoroute beschikbaar. Het startpunt is bij de familie Herberts aan de Barlhammerweg 2 in Laag-Keppel. Starten en ontbijt is vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur. Kosten voor deelname is 6 euro per persoon, inclusief ontbijt. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Routebeschrijving is beschikbaar bij het startpunt, aanmelden is niet nodig. Er is parkeergelegenheid aanwezig. Informatie bij Olga Oosterink, telefoon 0314-381440 of 06-10646993 en Anneke Groot Roessink, 0575-470245 of 06-18375569.


www.fietsdeboerop.wix.com/fietsdeboerop


Familie-opstelling geeft helderheid

HARREVELD - (Familie)opstellingen heeft tot doel om mensen van hun spanningen te bevrijden. Spanningen, die soms generaties teruggaan en hun wortels in gebeurtenissen in de familiegeschiedenis vinden.

Als men iets zichtbaar en bewust wil maken en een oplossing zoekt voor iets dat na aan het hart ligt, dan kan deelname aan een groep voor familie-opstelling een mooie manier zijn. Deelname is individueel dat wil zeggen deelname door familieleden is niet nodig en niet wenselijk. In een groep van tien tot vijftien personen gaat men samen aan de slag. Men kan deelnemen om zelf een vraag in te brengen, om als representant te fungeren of om alleen aanwezig te zijn en te kijken naar een opstelling. Want ook alleen kijken heeft een helende werking, omdat alle mensen deel uitmaken van dezelfde bron en met elkaar resoneren.
Donderdag 8 juni of dinsdag 20 juni is er in de praktijk van Sonja Wolters weer een avond opstellingen. Opgave en verdere informatie via info@sonjawolters.nl.


Ontspannen en wandelen bij 't Niklaos

HARREVELD - Al bijna een jaar bevindt de praktijk van Sonja Wolters zich op Nicolaasweg 1 in Harreveld. Ter gelegenheid daarvan is het mogelijkheid om deel te nemen aan een natuurwandeling bij 't Niklaos in de Heide op donderdagavond 18 mei. Men wordt rondgeleid door Gery Tankink, die daar zijn kennis deelt van de planten, struiken en dieren. Daarnaast kan men verder tot rust komen tijdens een eenvoudige meditatie. Opgave en verdere informatie via info@sonjawolters.nl.


Vitesse vlucht vanuit Quiévrain

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Steeds Sneller Hengelo en PV Vorden, op 29 april vanuit Quiévrain.

PV De Koerier Zelhem
Op zaterdag 29 april stond voor de leden van P.V. de Koerier de vierde Vitesse vlucht op het programma. De duiven moesten komen vanuit het Belgische Quiévrain. Door vijftien liefhebbers werden 225 duiven ingezet. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 255 kilometer. Het startschot klonk om 9.45 uur. De snelste duif werd geklokt om 12.37.57. Uitslag: A. Kamperman 1-4-5-8, H. Wassink 2, M. Burghout 3, H. Niesink 6-7, Wilma Meijerman 9-10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Ook de 89 duiven van acht deelnemers van Steeds Sneller werden 29 april in Quiévrain gelost om 9.45 uur. Uitslag: R. Koers (16 28) 1-3-4-5-6-7-12-13-14-15-16-18-20-21-22-23, L Te Stroet (3/15) 2-9-11, E. Koers (2/7) 8-19, G. Duitshof (1/6) 10, A.H.J. Peters (1/10) 17.

PV Vorden
Dit weekend heeft PV Vorden geen geldige uitslag; vier manden zijn niet op tijd aangevoerd.