Presentator Gerbert Abbink had Bert Kamping uit Drenthe, Henry Welling uit de Liemers en Gery groot Zwaaftink uit de Achterhoek uitgenodigd. Foto: PR
Presentator Gerbert Abbink had Bert Kamping uit Drenthe, Henry Welling uit de Liemers en Gery groot Zwaaftink uit de Achterhoek uitgenodigd. Foto: PR Foto:

Ideaal Dialect zet troubadours in de spotlights

Bert Kamping, Henry Welling en Gery Groot Zwaaftink

ZELHEM - Drie weken lang staan troubadours van het dialectlied centraal in het programma 'Ideaal Dialect' dat elke zondag tussen 11.00 en 12.00 uur wordt uitgezonden. Presentator Gerbert Abbink had Bert Kamping uit Drenthe, Henry Welling uit de Liemers en Gery Groot Zwaaftink uit de Achterhoek uitgenodigd om op vrijdag 7 april naar de iBeat-studio in Zelhem te komen om een paar nummers op te nemen. Het werd een gezellige middag met als resultaat dat van de drie troubadours drie liedjes digitaal in studio-kwaliteit zijn opgenomen.

In de uitzending van afgelopen zondag (23 april) werden de nummers van Bert Kamping gedraaid en kon u luisteren naar een interview met de Drentse zanger/gitarist. Zondag 30 april komt de muziek van Henry Welling aan bod en de week daarop, op zondag 7 mei, kunt u luisteren naar de muziek en het verhaal van Gery groot Zwaaftink.