Joop Klein Goldewijk met zijn kleurrijke werk. Foto: PR
Joop Klein Goldewijk met zijn kleurrijke werk. Foto: PR

Expositie Joop Klein Goldewijk bij 't Heekenbroek

DREMPT - In bezoekersruimte de Dobbe bij wijnboerderij 't Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 in Drempt exposeert Joop Klein Goldewijk uit Doetinchem zijn olieverfschilderijen.

Joop was gitaardocent en kon altijd al goed tekenen. Na zijn pensionering in 2012 heeft hij schilderles genomen van zijn nicht Carolien Klein Goldewijk van Atelier Bubastis in Bredevoort. Hij heeft gelijk een eigen stijl ontwikkeld; abstract en kleurrijk met een creatieve verbeeldingskracht. Lichtstroken geven een suggestie van ronding of doorschijn en diepte.

Heerlijk vormgegeven en gepositioneerde figuren geven een extra dimensie, vrolijk makend en tot lachen prikkelend. Ook voor de verbeelding blijft veel ruimte over en dat geeft meer waarde en plezier. Joop schildert in principe zonder voorbeeld naar eigen fantasie, soms geïnspireerd door mythologische figuren. Uitgangspunt is dat er iets ontstaat wat er nog niet is.

De expositie en het terras zijn open van woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur. Tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst van 25 t/m 28 mei open van 11.00-17.00 uur.


www.heekenbroek.nl

kladdergast.wordpress.com