Muziekvereniging Union Zelhem. Foto: PR
Muziekvereniging Union Zelhem. Foto: PR Foto:

Union geeft lenteconcert met Eendracht Winterswijk

ZELHEM - Op zaterdag 25 maart geeft muziekvereniging Union Zelhem een Lenteconcert waaraan fanfare Eendracht Winterswijk haar medewerking verleent. Het concert begint om 20:00 uur in de mooie Bizetzaal van Muziekschool Oost-Gelderland, Bizetlaan 1 in Doetinchem. De toegangsprijs is 7,50 euro en kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar.

Union Zelhem en Eendracht Winterswijk hebben een aantrekkelijk programma samengesteld. Het zwaartepunt van het optreden van Eendracht, onder leiding van Thijs Musch, ligt bij het indrukwekkende en meeslepende 'De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis' van componist Harrie Janssen, voormalig dirigent van Union.

Dit werk voor orkest en spreekstem is gebaseerd op een roman van Christoph Ransmayr en vertelt het verhaal van een Noordpoolexpeditie waarbij het schip vast komt te zitten in het ijs. Wie met de ogen dicht luistert ziet de Admiral Tegetthoff hopeloos vastgeklemd tussen de dreigende ijsmassa's, het geploeter van de mannen in het duister van de poolwinter en het betoverende kleurenspel van het noorderlicht.

Union, onder leiding van Willem van Zee, speelt onder andere Excalibur van Jan van der Roost. Zoals de titel al aangeeft, was het zwaard van de legendarische koning Arthur de inspiratiebron voor dit spectaculaire stuk. In de muziek worden de snelheid, kracht en wendbaarheid van het koninklijke zwaard weerspiegeld. Het expressieve middendeel duidt op de vergevensgezindheid en grootmoedigheid van de middeleeuwse vorst en diens geliefde Guinevere.

Ook speelt Union Slava!, onmiskenbaar een werk van Leonard Bernstein. Slava is het Russische woord voor 'glorie' en Bernstein schreef het werk als eerbetoon aan de grote cellist Rostropovich. De musicalliefhebbers komen aan hun trekken met een selectie uit Woman in White van Andrew Loyd Webber.

Kijk voor meer informatie op de website.

www.unionzelhem.nl