'Plaattektoniek' werd gepresenteerd door twee (eetbare) marsen tegen elkaar te laten botsen. Foto: PR
'Plaattektoniek' werd gepresenteerd door twee (eetbare) marsen tegen elkaar te laten botsen. Foto: PR Foto:

Wat gebeurt er als de maan er niet meer zou zijn?

ZELHEM - Op woensdag 8 maart vond op Sccsschl 3.0 de afsluiting plaats van het kernconcept 'Ruimte'. De aftrap voor dit thema vond enkele weken geleden plaats in het 'heelal' waarin de school voor de gelegenheid was omgetoverd. Vervolgens zijn de kinderen in de loop van de tijd steeds meer gaan ontdekken over de ruimte.

Zo is er door de kinderen onderzoek gedaan naar het zonnestelsel. Daarvoor is een bezoek gebracht aan het Planetarium in Toldijk. Ook is de Sterrenwacht op bezoek geweest en hebben de jongste kinderen kennis gemaakt met een sterrenkijker. Na vijf weken onderzoek was het tijd om de uitkomsten te presenteren waar de (groot)ouders voor werden uitgenodigd.

Er waren interessante presentaties te volgen over de maan: 'Wat gebeurd er als de maan er niet meer zou zijn?' of 'Kan je leven op de maan?'. Er werd gepresenteerd over 'plaattektoniek' door twee (eetbare) marsen tegen elkaar te laten botsen en te zien wat er dan gebeurd. Aan verschillende activiteiten kon worden deelgenomen. Van het maken van een door de kinderen gemaakt werkblad over het zonnestelsel in het Engels tot een online quiz waaraan je mee kon doen met een i-pad en aan het eind in percentages te zien was hoe de deelnemers het er vanaf gebracht hadden. Wist u bijvoorbeeld dat ons zonnestelsel al 4,5 miljard jaar bestaat?

Natuurlijk waren er ook overal kunstwerken te zien over de ruimte waarbij gebruik was gemaakt van verschillende technieken; bijvoorbeeld een landschap maken door allemaal kleine stukjes papier te 'mengen'.

Aan het eind kon iedereen een vulkaanuitbarsting meemaken met muziekinstrumenten.


Kledingbank Zelhem open

ZELHEM - Op 25 maart is de kledingbank Zelhem weer open van 10.00 tot 12.00 uur. De winterkleding moet plaatsmaken voor de voorjaarscollectie en daar kunt u bij helpen door zaterdag te komen shoppen. De prijzen worden laag gehouden om mensen met een laag inkomen ten dienste te kunnen zijn. Maar in principe is iedereen welkom. De opbrengst van de verkoop komt weer ten goede aan het voedselbankloket van Zelhem. Daarmee wordt het standaardpakket met voedingsmiddelen aangevuld.

Mocht u nog kleding kwijt willen, u kunt het brengen. Op dit moment is zomerkleding van harte welkom maar ook de winterkleding kunt u brengen, dan wordt dat bewaard voor aankomende winter. Voorwaarde is dat alle kleding schoon en heel aangeleverd wordt. Ook linnen goed zoals lakens, dekbedden(mits goed schoon) , overtrekken en hand- en theedoeken zijn erg welkom.

U vindt ons aan de Johannes Vermeer straat in Zelhem, in de oude schildersoordschool. De kledingbank gebruikt de achterzijde van de school. De openingstijden zijn: dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 14.30 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur.