Popkoor A Sign of Friendship. Foto: PR
Popkoor A Sign of Friendship. Foto: PR

Popkoor A Sign of Friendship in De Brink in Zelhem

ZELHEM - In het theater in de Brink in Zelhem treedt op zaterdag 18 februari Popkoor A Sign of Friendship op. Aanvang 20.00 uur.

Het koor, winnaar van de Multi Mix Music Award 2000 voor beste popkoor van Zuidoost Nederland, publieksprijs Award 2001 en een Award voor beste solisten, startte begin jaren '91 met een kerkelijk signatuur. Een vijftal jaren later gooide dirigent en oprichter van het eerste uur de heer John Stinissen het roer om en doopte het toenmalige Ritmisch Koor om in popkoor A Sign of Friendship.
Veelvuldige optredens, theatershows en tournees in binnen- en buitenland zijn de afgelopen jaren gemaakt. Verder was het koor op TV te bewonderen in Korenslag, RTL Boulevard, twee keer bij Pauw & Witteman, Breaking News van Jenssen! en in De Flat van Ali B. A Sign of Friendship werkte samen met onder andere Het Gelders Orkest, Martha Hight, Alice Maywood, Ernest Beuvink & Antje Monteiro. 2016 was het jubileum jaar: 25 jaar popkoor A Sign of Friendship dat groots in het Het Musiater te Zevenaar werd gevierd met een wervelende show Tah-Dah. Het koor wordt gedirigeerd door de initiatiefnemer van het eerste uur de heer John Stinissen. Zijn kennis van muziek heeft hij voor een belangrijk deel verworven door zijn studie bij wijlen de heer Jan Strik, muziekpedagoog. Alle arrangementen en artistieke uitvoeringen komen van zijn hand. Sinds november 2011 is hij ook zangcoach/dirigent van popgroep Supervoices. Op 26 maart 2011 is hij Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Kaarten zijn te koop aan de zaal.


www.asignoffriendship.nl