Pianiste Hanke Scheffer. Foto: ©bemindfotografie

HALLE - De commissie Vorming & Toerusting organiseert namens de Raad van Kerken Zelhem-Halle-Keijenborg op zaterdag 18 maart om 19.30 uur een pianoconcert in de Grote Kerk te Halle.

Hanke Scheffer (1994) begon op negenjarige leeftijd met piano spelen. In 2016 heeft ze haar diploma voor de Bachelor Klassiek piano behaald. Zij studeerde bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.

Dit jaar vervolgt zij haar studie bij Frank van de Laar. Zij zal deze avond werken van Schubert, Brahms, Ravel en Skrjabin ten gehore brengen. Toegang is gratis, een gift voor de pianiste is van harte welkom.

Voor meer informatie en reserveren, neem een kijkje op de website.

Quintus moet na verloren wedstrijd eerste plaats delen

HENGELO – Zaterdag 11 en zondag 12 februari speelden de teams Handbalvereniging SV Quintus allemaal een uitwedstrijd. Voor het eerste Heren Seniorenteam blijft het spannend, nu zij verloren van Erix en met dit team op een gezamenlijke eerste plaats staan.

De Heren 1 moesten zaterdagavond 11 februari in Lichtenvoorde aantreden tegen HV Erix 1. Het duel ging om de koppositie in de eerste klasse Oost. Vanuit Hengelo waren er vele supporters meegereisd om de heren te supporten. Erix vloog uit de startblokken wat er toe leidde dat de heren van Quintus de gehele eerste helft tegen een achterstand van twee a drie doelpunten aan keek. Quintus kwam maar niet in de wedstrijd. Vele kansen werden onbenut gelaten. In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Erix hield telkens een voorsprong van drie a vier doelpunten. Slordig spel van Quintus leidde uiteindelijk tot 24-20 nederlaag. Quintus staat nu gedeeld eerste met Erix, echter heeft de ploeg uit Lichtenvoorde een wedstrijd minder gespeeld. Het blijft desalniettemin een spannende strijd om de titel. Supporters bedankt voor de geweldige steun!

Jongens C1 speelden tegen zondag 12 februari Artemis uit in Sporthal de Bongerd Doetinchem. Ze wonnen de matige wedstrijd met 11-26. Deze zondag stond Erix DC1 op het programma van Quintus DC1. Vanaf het beginsignaal stond de verdediging als een huis en kwamen ze er niet door. De aanval verliep helaas niet zo goed. Veel onnodig balverlies en erg traag. De tweede helft verliep een stuk beter. Uitslag 2-13.

De E1 ging naar Arnhem voor de wedstrijd tegen de koploper AES Arnhem E2 in Arnhem. Het team ging niet compleet op weg. Suze met haar arm in t gips hielp met het coachen. Het spel begon en AES stond al snel voor. Quintus viel wel aan, maar raakte de bal snel kwijt aan Arnhem. Toch was het geen slechte wedstrijd van Quintus. Verdedigend waren ze erg sterk. Eindstand 15-5.

De heren 2 moesten in Wehl aantreden tegen Artemis 3. Quintus liep al snel tegen een 5-0 achterstand op. De Hengeloërs rechten echter de rug en vochten zich terug in de wedstrijd. De tweede helft ging gelijk op totdat Quintus in de laatste tien minuten een voorsprong nam en uiteindelijk met 24-29 won.

De D1-tjes moesten aantreden tegen Erix uit Lichtenvoorde, op papier een makkelijke tegenstander die thuis dik was verslagen. Echter bleek na vijf minuten dat dit geen makkelijke middag zou worden. Net als voorgaande weken stond de dekking niet scherp en werd Quintus makkelijk overlopen. Op individuele kwaliteit werd de wedstrijd in de aanval beslist met uiteindelijk een 14-18 overwinning.

Heren 3 moest deze zondag op een alternatieve locatie in Beltrum aantreden tegen Blauw-Wit HS2. De eerste helft ging gelijk op, tussenstand 12-12. In de tweede helft liep de doelpuntenmachine van Quintus stroef, waar de tegenstander wel wist te scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 18-14 in het voordeel van de gastheer.

Programma 19 februari:
10.55 uur Huissen HV D2 - Quintus D2: de Brink, Huissen

Gezellige bingo bij D'n Draejer tijdens de wintermaanden

VELSWIJK - Carnavalsvereniging De Doldraejers te Velswijk en Wittebrink houdt wederom in het dorpshuis D'n Draejer, gezellige bingoavonden voor jong en oud. De bingoavonden zijn (let op!) op vrijdagen in 2017: 17 februari, 17 maart en 21 april en beginnen om 20.00 uur.

"Voor 10 euro koopt u een set kaarten waarmee acht ronden gespeeld kan worden, of koop een duo kaart voor 15 euro waarmee u dubbel kans heeft.", aldus de organisatie. "U krijgt acht verschillende kleuren bingokaarten, elke ronde heeft een andere kleur, daarmee kunt u de hele avond spelen. De prijzen zijn 10 euro, 15 euro en 25 euro per ronde. Ook kan u mee spelen met duo kaarten, deze zijn 15 euro en dan heeft u iedere ronde twee kaarten om mee te spelen. Ook is er de mogelijkheid om in de pauzes voor 5 euro mee te spelen met twee keer een extra ronde, waarbij de winnaar maar liefst 50 euro wint."

De avond is vrij toegankelijk voor iedereen.