Jelien Lammers en Liesbeth Pieterse maakten het boek over Mosha. Foto: Rieneke de Raaff
Jelien Lammers en Liesbeth Pieterse maakten het boek over Mosha. Foto: Rieneke de Raaff

Presentatie van bijzonder boek over hondje Mosha

'S-HEERENBERG/DOESBURG - Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in Het Arsenaal in Doesburg presenteerden Jelien Lammers en Liesbeth Pieterse hun bijzondere kinderboek: 'Mosha, het hondje dat weer kleur kreeg', waarin hondje Mosha de hoofdrol vervult.

Door Liesbeth Spaansen

Jelien Lammers, van Boel Bewust coaching in persoonlijke ontwikkeling uit Achter-Drempt en kunstenares Liesbeth Pieterse van De Witte Hemel uit Voor-Drempt, verwelkomden trots hun genodigden met gekleurde champagne.

Gasten luisterden in de filmzaal naar Jelien en Liesbeth, die hun boek presenteerden met een kleine terugblik. Anderhalf jaar geleden zette Jelien een 'durftevragen' op Facebook. "Mijn wens was om een verhaaltje te schrijven over hondje Mosha die leert omgaan met moeilijke situaties en haar gevoelens", begint Jelien. "Ik dacht aan een verhaaltje met leuke tekeningetjes om af te drukken als fotoboekje." Liesbeth Pieterse reageerde op haar oproepje, maar het werd anders: een groot project met als resultaat een echt boek. De samenwerking bracht een mooie vriendschap tussen twee mensen, die beide in hun werk zien en beleven dat de omgang met dieren voor mensen zoveel goeds brengt.

Hele proces is begonnen met wensen vervullen

"Het heeft mij heel veel vertrouwen gegeven dat er echt veel mogelijk is, als je buiten de vaste kaders kijkt." Met 86 boeken in voorverkoop verkocht waren zowel Jelien als Liesbeth heel blij verrast. "Als je dan realiseert hoeveel kinderen, hoeveel mensen het verhaal gaan lezen, dan is dat wel heel gaaf," bekent Jelien. Zij bedankte iedereen voor hun bijdrage, financieel, persoonlijk, emotioneel en psychisch in het creatieve proces. Het hele proces is met wensen vervullen begonnen. Jelien: "Het verwezenlijken van je droom, op het moment dat je erin gelooft. Make-A-Wish draag ik een warm hart toe en 1,50 euro per boek wordt gedoneerd aan de stichting." Karin Putman, vrijwilliger Make-A-Wish regio Gelderland vertelde enthousiast wat meer over deze stichting.

Liesbeth Pieterse startte met het tekenen van hondje Mosha als pup. "Ik heb geleerd dat alles mogelijk is, geen goed of fout. Dat is de basis van waaruit je begint, wat belangrijk is voor de weg die je gaat volgen. Het doel is eigenlijk niet zo belangrijk. Het proces tijdens het maken van dit boek was zo verschrikkelijk gaaf. Ik realiseerde me dat voor iedereen een eigen waarheid geldt. Je moet de goede punten van elkaar opzoeken, dat heb ik bij Jelien gevonden. En zoals Poeh zegt: 'De dingen waarmee wij ons onderscheiden, geven ons onze eigen kleur."


www.boelbewust.nl

www.liesbethpieterse.com