Afbeelding
Foto:

Voorlezen uit het prentenboek van het jaar en creatieve activiteit

HENGELO - De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari met als doel, het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Dit jaar is het prentenboek 'De kleine walvis' geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, gekozen tot prentenboek van het jaar. Het boek gaat over Boy. Hij woont aan zee met zijn vader. Boy voelt zich vaak eenzaam, want zijn vader is visser en bijna nooit thuis. Als een kleine walvis aanspoelt op het strand, neemt Boy hem mee naar huis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in iedere vestiging van bibliotheek West-Achterhoek een activiteit georganiseerd. Het verhaal over de kleine walvis wordt voorgelezen. Daarna kunnen de kinderen met hun ouders aan de slag. Er is een creatieve activiteit, een kleine speurtocht en er kan een traktatie gemaakt worden.

Hengelo: woensdag 1 februari van 15.00-16.30 uur en Zelhem: donderdag 2 februari van 15.00-16.30 uur. Deelname aan de activiteit is gratis. Wel graag aanmelden via de website. Iedereen is van harte welkom.


bibiotheekwestacherhoek.nl