De gehele week kon er geschaatst worden op de plas op Landgoed 't Veld. Foto: PR
De gehele week kon er geschaatst worden op de plas op Landgoed 't Veld. Foto: PR Foto:

Werkweek schaatsen in Zelhem toch waargemaakt

Niet iedereen wist de alternatieve locatie direct te vinden

ZELHEM - Ten tijde van het schrijven van het artikel in Contact Bronckhorst Zuid van vorige week kon IJsvereniging Zelhem alleen maar hopen dat Koning Winter schaatsen nog mogelijk zou maken in Zelhem e.o. en onverwacht werd dit waargemaakt. Vrijdag 20 januari was het ijs op de grote plas van Landgoed t' Veld nog maar 5 centimeter maar zondag al 7 en maandag was zelfs de veilige dikte van 8 cm bereikt. Vorige week kon er uiteindelijk de gehele week (tot vrijdagmiddag) geschaatst worden van 10.00 tot 17.00 uur op deze plas van circa 200 bij 40 meter in een prachtige natuurlijke omgeving.

De ijsvereniging heeft geprobeerd hier volop bekendheid aan te geven. Toch bleek dat veel Zelhemmers de weg naar de alternatieve (hopelijk tijdelijk) locatie aan het eind van Nijmansedijk eerst niet wisten te vinden. Woensdag en donderdag bleek dit toch al behoorlijk het geval en genoten velen van het prachtige ijs in deze fraaie omgeving. Er was koek en zopie en toiletmogelijkheid geregeld door de ijsvereniging en de baan werd twee keer per dag geveegd. Ook was er gezellige muziek aanwezig. Sommigen bleken rust te prefereren in de zeer natuurlijke omgeving, daarom werd af en toe de muziek uitgezet. De ijsvereniging laat de spullen tot einde winter staan op het landgoed en hoopt ook nog een weekend open te kunnen op de plas, zodat meer scholieren en vooral werkenden kunnen profiteren van dit fantastische ijs.

Het bestuur van IJZ dankt de landgoedeigenaren (de familie Klein Lebbink) voor het mogen gebruiken van de plas, de gemeente voor de medewerking met betrekking tot parkeren en EXPERT Zelhem voor het beschikbaar stellen van muziekinstallatie. Ook dankt de vereniging alle vrijwilligers die geholpen hebben om het geheel goed te laten verlopen.

Voor meer foto's zie, Achterhoekfoto.nl, de website van IJZ en het online artikel op de website van Contact.


www.ijsverenigingzelhem.nl

achterhoekfoto.nl

www.contact.nl

Foto: Burry van den Brink
Foto: Burry van den Brink
Foto: Burry van den Brink