Blokfluitensemble Vivente . Foto: PR
Blokfluitensemble Vivente . Foto: PR Foto:

Ensemble laat horen dat blokfluitmuziek levendig is

HALLE - Blokfluitensemble Vivente laat zondag 29 januari vanaf 15.00 uur van zich horen tijdens 'Muziek in de Korenaar', in Dorpshuis de Korenaar, Dorpsstraat 85 in Halle. De entree bestaat uit vrijwillige bijdrage.

Het ensemble is in de loop van 2011 van start gegaan. In de eerste plaats omdat het leuk is om samen muziek te maken en veel voldoening geeft. Maar ook om aan mensen te laten horen dat blokfluitmuziek niet saai is en heel gevarieerd en levendig kan zijn. Zo is de keuze op Vivente als naam voor het ensemble gevallen. Vivente betekent levendig. Het ensemble hoopt te laten horen dat het niet terecht is dat de blokfluit een instrument is dat vaak ondergewaardeerd wordt.

Vivente heeft in de afgelopen zes jaar al meerdere keren meegewerkt aan concerten en vieringen, maar ook volledige eigen concerten gegeven. De muziekstukken die het ensemble speelt zijn voor een deel specifiek voor blokfluit geschreven en voor een deel betreft het arrangementen. Ze bestrijken de hele muziekperiode, van oude muziek tot en met nieuwe muziek.

Vivente speelt zowel in hoge als in lage bezetting. In hoge bezetting wordt gebruik gemaakt van de sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit. In lage bezetting zijn dat de tenor-, bas-, grootbas- en contrabasblokfluit. Blokfluitmuziek in lage bezetting klinkt als een klein kerkorgel.

Blokfluit- ensemble Vivente in de Korenaar

Het ensemble bestaat uit: Rita de Leeuw, Hanny Muller, Angela van Etten, Henk Schutman en Cor Bruggink. Zij spelen allen al meerdere jaren blokfluit en op zondag 29 januari spelen ze een gevarieerd programma met muziek van bekende en minder bekende componisten.