Ontwikkelingen en verduurzaming in de landbouw

Lezing door Zwier van der Vegte, manager De Marke

ZELHEM - Proefboerderij De Marke verkent al sinds 1992 de kansen die er voor melkveehouders zijn. De zoektocht naar verbetering en verfijning in het management, om alIe grondstoffen zo goed mogelijk te benutten en het rendement te verbeteren, is nog steeds gaande en actueler dan ooit. Hierover zal de manager van De Marke, Zwier van der Vegte op 16 januari een lezing houden bij het Nut Zelhem. De lezing vindt plaats in Ellen's restaurant en begint om 20.00 uur.

Nieuwe inzichten, innovatieve technieken en bijzondere ideeën vragen om onderzoek, analyse, achtergrondinformatie en ook gebruikerservaringen. Bij uitstek is dit werk voor De Marke, waar altijd gekeken wordt naar de samenhang van alle onderdelen binnen het bedrijf.

Melk produceren in harmonie met de omgeving

Melk produceren in harmonie met de omgeving is de uitdaging voor de melkveehouderij. De Marke streeft naar gezond en hoogwaardig voedsel uit een schone omgeving waarbij aandacht is voor de het functioneren van het buitengebied. Het is een zoektocht die nog genoeg uitdaging kent.
Hoe krijg je als melkveebedrijf op lichte zandgrond de kringloop op het bedrijf zo gesloten mogelijk? Dat is de vraag die, na bijna 25 jaar onderzoek, bij Knowledge Transfer Centre (KTC) De Marke nog steeds springlevend is.

Elke periode kent weer nieuwe uitdagingen, waarbij het uiteindelijk draait om het verbeteren van de efficiëntie: hoe maken we zoveel mogelijk melk uit voer, hoe zorgen we voor meer opbrengst van het land met minder bemesting?

De entree is gratis voor leden van het Nut maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom tegen betaling van 4 euro.