MC 1. Foto: PR
MC 1. Foto: PR Foto:

Diverse meidenteams Sparta kampioen

ZELHEM - Maar liefst drie meidenteams van volleybalvereniging Sparta zijn kampioen geworden, te weten: MC1, MC 2 en MB1.

Halverwege het seizoen hebben de meiden van volleybalclub Sparta (MC1) de basis gelegd voor hun kampioenschap door te winnen van hun grootste concurrent. Ondanks deze overwinning werd de druk wel opgevoerd tot de laatste wedstrijd omdat de concurrentie ook maar bleef winnen. De beslissende wedstrijd voor Sparta was in Lichtenvoorde tegen Longa, er moesten nog minimaal 2 punten worden binnengesleept en dit werd dan ook ruim gehaald met de maximale score 0-4 (5 punten). Een grote schare supporters zat op de tribune om het team aan te moedigen en met een spandoek en bloemen werd een verdiend kampioenschap gevierd.

Meiden Sparta MB1 kampioen
Voor de derde keer op rij is MB1 van volleybalvereniging Sparta kampioen! Na twee keer kampioenschap als de MC1 mochten zij afgelopen seizoen het in de B- competitie proberen. Een nieuwe uitdaging op een groter veld en met een hoger net! De meiden wenden snel aan deze veranderingen en gingen als een speer in de competitie. Al snel werd de eerste positie bereikt en deze hebben ze niet meer afgestaan!

Meiden Sparta MC2 kampioen
De voorlaatste wedstrijd van het seizoen werden de meiden MC2 van volleybalvereniging kampioen! Door elke wedstrijd te winnen was het mogelijk om nu al kampioen te worden. Zij begonnen aan een spannende wedstrijd waarin vier sets gewonnen moesten worden om het kampioenschap binnen te halen. De meiden speelden super en wonnen met 4-0! Met een volle tribune werd gevierd dat de meiden kampioen zijn geworden.


Thema-avond 'Denken in beelden'

DOETINCHEM - In samenwerking met bibliotheek West-Achterhoek verzorgt Kindercoaches Gelderland op maandag 16 januari een avond over denken in beelden. Deze avond geeft inzicht hoe kinderen, die een voorkeur hebben voor het gebruik van hun visuele hersengebied, leren en wat zij nodig hebben om op hun eigen niveau te kunnen gaan presteren. Komt er bij een kind niet uit wat er in zit op school? Lijkt een kind afwezig of zich slecht te kunnen concentreren? Heeft hij lees en/of rekenproblemen? Hangt hij de clown uit in de klas en zijn leerprestaties onder de maat? Bestaat het vermoeden dat kind misschien wel dyslectisch is? Dan denkt het kind misschien wel in beelden.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten. De toegang is gratis. De avond start om 20:00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. De informatie-avond wordt gehouden in de Bibliotheek Doetinchem aan de IJsselkade 13. Rond 21.30 wordt de avond afgesloten.

Inschrijven is verplicht, dat kan via de site.


bibliotheekwestachterhoek.nl

MB 1. Foto: PR
MC 2. Foto: PR