Trotse leden met hun nieuwe, glimmende instrumenten. Foto: PR
Trotse leden met hun nieuwe, glimmende instrumenten. Foto: PR

Harmonie Vorden kijkt terug op geslaagde oliebollenactie

VORDEN - Muziekvereniging Harmonie Vorden kan ook in 2017 terug kijken op een geslaagde oliebollenactie: zaterdag 9 december was er rond het middaguur geen oliebol meer over. De bakkers hopen dat de door hen, in samenwerking met bakkerij Joop, gebakken oliebollen goed gesmaakt hebben.

Om mooie muzikale prestaties neer te zetten, is een goed instrumentarium van essentieel belang. De aanschaf van instrumenten is een dure aangelegenheid, het zijn aankopen waarvoor lang gespaard moet worden. Al het noodzakelijke onderhoud worden jaarlijks uitgevoerd en waar nodig worden onderdelen vervangen. Toch waren er een aantal instrumenten nu echt aan vervanging toe. Dit najaar heeft de penningmeester groen licht kunnen geven voor de aanschaf van drie Yanagisawa Altsaxofoons en een Besson Euphonium. De leden die deze prachtig nieuwe instrumenten kregen, wisten niet dat dit te gebeuren stond en glommen bij de overhandiging minstens zo hard als de nieuwe de instrumenten. De oude instrumenten zijn niet verdwenen, maar zijn gereviseerd en krijgen een tweede leven voor de opleiding van jeugdleden.

Mede door onze jaarlijkse acties zoals de Anjercollecte, de slaatjes- en de oliebollenactie, kan de vereniging regelmatig een bedrag reserveren. Daarnaast zijn er de inkomsten van donateurs en sponsoren. De actie 'Hart voor de Achterhoek' van Rabobank heeft dit jaar een onverwachte hoge bijdrage in de kas laten vloeien. Al deze inkomsten maken dat de Harmonie Vorden financieel gezond is en zijn voor een groot deel te danken aan de ruimhartigheid en betrokkenheid van de inwoners en ondernemers in Vorden.

Daarnaast zijn de leden niet alleen muzikaal actief voor hun club, maar ook veel op stap voor de diverse acties en ook de collectebussen gaan niet uit zichzelf langs de deur. Dit jaar stonden zij tijdens Mañana Mañana in de weilanden rond het festival om het parkeren in goede banen te leiden. Een festival dat Vorden op de kaart zet met een organisatie die plaatselijke clubs de gelegenheid biedt geld voor de clubkas te verdienen.

De grootste dank van bestuur en leden gaat dit jaar uit naar het bestuur van de ideële Stichting de Werf. Deze geheel op vrijwilligers draaiende stichting lukt het jaarlijks geld in te zamelen en dit ter beschikking te stellen voor diverse doelen in Vorden die draagvlak hebben binnen de Vordense gemeenschap. De opbrengst komt geheel uit de verkoop van diverse goederen in de Kringloop winkel aan de Enkweg 11. Tijdens de Meimarkt op zaterdag 20 mei werd de aanvraag van Harmonie Vorden gehonoreerd met de enorme bijdrage van 6500 euro voor de aanschaf van nieuwe instrumenten. Deze bijdrage zorgde ervoor dat de spaarpot in één keer voldoende gevuld was om tot aanschaf van vier instrumenten over te gaan. De vrijwilligers van de Werf, maar ook alle inwoners en ondernemers die ons jaarlijks een warm hart toedragen verdienen een enorme pluim.