Anne van der Breggen. Foto: PR. RTV Vierakker-Wichmond.
Anne van der Breggen. Foto: PR. RTV Vierakker-Wichmond. Foto:

15de Rabobank Kasteelcross Vorden

VORDEN – Ze werd vorig jaar in Rio de Janeiro Olympisch kampioen op de weg en won dit jaar de Giro Rosa in Italië en de klassiekers Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Anne van der Breggen (27) uit Zwolle staat donderdag 28 december aan de start tijdens de Kastelecross in Vorden. "En daarmee zijn we ontzettend blij. Ze is de absolute blikvanger voor de vijftiende editie van de cross rondom Kasteel Vorden", zo verklaart Peter Makkink van RTV Vierakker-Wichmond die voor de organisatie van de cross tekent.

Rondom Kasteel Vorden zullen een zestal wedstrijden verreden worden. Om 10.30 uur mogen de amateurs/sportklasse mannen aftrappen voor een hopelijk mooie strijd. Vervolgens is het de beurt aan de mannen van de Masters 40+ categorie, zij zullen om 11.30 uur starten. Blikvanger in deze categorie is de huidige wereldkampioen bij de 45+ en oud-profwielrenner Erik Dekker. Vorig jaar wist Dekker de tweede plek te bemachtigen in de Kasteelcross van Vorden. Namens de organiserende vereniging RTV Vierakker-Wichmond staan Eddy Heuvelink en Peter Makkink aan de start. Om 12.30 uur is het de beurt aan de jongste categorieën: de junioren en nieuwelingen rijden tegelijk hun wedstrijd. Alle vrouwencategorieën komen daarna om 13.30 uur aan de beurt met als absolute topper Anne van der Breggen. In de jongste categorie bij de vrouwen, de nieuwelingen meisjes, zal ook Nederlands kampioene Fleur van der Peet aan de start verschijnen. Tot slot staat het spektakelstuk van de dag op het programma, dan mogen de mannen van de Elite/Beloften aan de start verschijnen voor hun wedstrijd. Aan de start verschijnen onder meerMaurits Lammertink, momenteel renner bij Katjoesja Alpecin, Martijn Budding van Roompot-Nederlandse Loterij en oud-prof Eddy van IJzendoorn. De organiserende vereniging RTV Vierakker-Wichmond hoopt op een mooie dag met verdiende winnaars. RTV Vierakker-Wichmond bedankt haar sponsoren, zonder hen is er geen Rabobank Kasteelcross.

Jan Weevers

Afgelopen zondag 17 december is de nationale veldrit van Wierden verreden. RTV Vierakker-Wichmond renner Jan Weevers wist hier naar een zevende plek te rijden. Erik Dekker won de wedstrijd voor Mischa de Vries. Maarten Nijland maakte het podium compleet.