Het eerst exemplaar van de presentatiegids is uitgereikt aan Vorden 1 speler en trainer van het G-team Gijs van der Veen. Foto: PR Foto:

Doldwaas kwartier zorgt voor regen en doelpunten bij Vorden 1 - SML 1

VORDEN - Vorden 1 was afgelopen zondagmiddag net voor rust met een 2-1 voorsprong de rust in gegaan, toen nog niemand kon bevroeden dat het na een uur maar liefst 5-2 zou staan. Toen echter iedereen nog droog en genietend van een licht najaarszonnetje de thee en de koffie op zocht, maar direct na rust moest gaan schuilen onder de tribune of overkapping op het terras regende het niet alleen pijpenstelen maar ook doelpunten. In maar liefst 11 minuten (!) was het Vorden dat drie keer scoorde en daar tussendoor scoorde SML ook nog eens een keer. Na dit doldwaze kwartier kwam niet alleen de zon weer tevoorschijn maar keerde ook de rust weer terug op het Sportpark 't Grote Veld. Alleen SML kreeg het in de laatste 20 minuten nog voor elkaar om een keer te scoren, maar uiteindelijk trok Vorden de overwinning met 5-3 keurig over de streep en had het dus vooral in het kwartier na rust ervoor gezorgd dat het haar 3e overwinning van dit seizoen kon bij schrijven.

In de eerste helft was het vanaf het begin een open wedstrijd met twee ploegen die kwalitatief niet veel onder deden van elkaar. SML is een technische ploeg met veel voetballend vermogen op het middenveld en Vorden bewijst nu alweer voor het derde achtereenvolgende seizoen in de tweede klas dat het (vooral thuis) een zeer lastige tegenstander is met veel drang naar voren, een sterk middenveld, een gedegen achterhoede en twee buitenspelers met veel dreiging en gevaar. Eerlijk gezegd was het ook afgelopen zondag Vorden dat toch de iets betere ploeg was en daardoor was de 1-0 van Daan Horstman dan ook verdiend. Toch kwam SML een paar keer gevaarlijk door en waar iedereen een velddoelpunt zou hebben verwacht bij de ploeg uit Arnhem, scoorde zij in de 30e minuut juist uit een dood moment met het hoofd. Vorden kon door een benutte penalty van Daan Horstman alsnog met een voorsprong de rust in gaan en direct na de rust volgde dus het doldwaze kwartiertje met drie doelpunten van Vorden door Frank Hiddink en twee maal Koen Oosterhuis.
Vorden staat door de 5-3 overwinning op een gedeelde 7e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden. Komende zondag is de ploeg van trainer Michel Feukkink vrij en zondag 19 november treden de geel-zwarten uit aan in Nijmegen tegen Orion.

Presentatiegids 2017-2018
Na afloop van de wedstrijd Vorden 1 – SML 1 is de presentatiegids van het seizoen 2017-2018 gepresenteerd en het eerst exemplaar is uitgereikt aan Vorden 1 speler en trainer van het G-team Gijs van der Veen. De gids vermeld de 35 teams van v.v. Vorden waaronder zes seniorenteams, een 35+ team, een G-team, zes juniorenteams, drie combinatie juniorenteams met Ratti en Socïi, vier meidenteams in combinatie met Socïi, dertien pupillenteams en een Mini F-team. De gids bestaat dit jaar uit 48 pagina's in plaats van 40 en de sponsorcommissie heeft 42 winkeliers en bedrijven bereid gevonden om een advertentie te plaatsen, waarvoor dank! Het is wederom een fraai bewaarnummer geworden met een mooie geel-zwarte uitstraling en een fraaie dwarsdoorsnede van onze gehele club en deze week wordt de gids bezorgd bij al onze leden, vrijwilligers, sponsoren en donateurs (1 per huishouden/adres).