Dash haalt niveau niet en verliest van goed spelend Tjoba

VORDEN - De volleybalsters van Dash ontvingen afgelopen zaterdag Tjoba uit Klazienaveen. Deze tegenstander trof Dash twee weken geleden al tijdens de uitwedstrijd in het Drentse dorp. En ondanks dat de dames uit Vorden daar met 3-1 wonnen wilden ze in de thuiswedstrijd van dit weekend het matige spel van de vorige wedstrijd verbeteren. Helaas pakte het anders uit dan gehoopt.

Dash wilde in Vorden het eigen niveau weer oppakken, maar slaagde daar eigenlijk geen enkel moment in. De eerste twee sets was de foutenlast van de thuisploeg veel te hoog en werd er geen druk op de Drentse dames gelegd die vrijuit konden spelen en dat met verve deden. Met 15-25 en 17-25 werd Dash vakkundig over de knie gelegd.

De derde set toonden de dames van Dash hun tanden en probeerden met vechtvolleybal het tij te keren. Met veel strijd werd de derde set na 28-26 gewonnen en was de hoop levend dat de wedstrijd zou kantelen in Vordens voordeel. De vierde set liepen de dames van Dash al snel tegen een paar punten achterstand aan. Ondanks de strijdlust van de thuisploeg bleef de foutenlast te hoog en speelde Tjoba te goed. Met 20-25 werd de vierde set en daarmee de wedstrijd met 1-3 verloren door Dash.

"Uithuilen en opnieuw beginnen" vertelt Dash trainer/coach Tjarko Muis achteraf. "Soms zit het er niet in, vandaag was zo'n dag. We hebben ons niveau geen moment gehaald. Complimenten aan Tjoba, zij speelden een prima wedstrijd." Positief aan Vordense zijde was dat spelverdeelster Jade Veenstra weer heeft kunnen spelen. De talentvolle speelster heeft na een zware aanval van de ziekte van Pfeiffer de afgelopen tijd hard getraind om weer op niveau te komen en liet zaterdag zien weer helemaal terug te zijn.

Volgende wedstrijd
Aanstaande zaterdag krijgen de dames van Dash, die nu vijfde staan, de kans zich te herstellen in de uitwedstrijd tegen DeVoKo. Het team uit Denekamp speelde vorig seizoen nog topdivisie en heeft, met een voorlaatste plek op de ranglijst, de draai nog niet kunnen vinden in de eerste divisie. Om 17.00 uur aanstaande zaterdag treffen beide teams elkaar in sporthal Dorper Esch in Denekamp.