Vele kinderen hadden schoenendozen gevuld. Foto: PR
Vele kinderen hadden schoenendozen gevuld. Foto: PR Foto:

Toepasselijke dienst rondom
schoenendoosactie

VORDEN - Afgelopen zondagmorgen 5 november rond 10.00 uur kwamen veel kinderen, hun ouders, opa's en oma's, en overige kerkgangers naar de oecumenische dienst (Raad van Kerkendienst). Deze dag werd namelijk de Schoenendoosactie afgesloten. Kinderen en volwassenen hadden een versierde schoenendoos gevuld met school- en toiletspullen, speelgoed, en een knuffel, voor kinderen die leven onder moeilijke omstandigheden. De dozen en zakken vol knuffels worden uitgestald rondom een hele grote schoen, maat 60. Er zijn in totaal 132 schoenendozen versierd en gevuld om te verzenden.

Diverse kinderen en grote mensen hebben vanmorgen twee verschillende schoenen aangedaan. Dit alles vanwege het thema van de dienst: 'wie de schoen past, trekt hem aan'. Oftewel, wie zich aangesproken voelt, komt in actie. Juf Ineke leest uit de Bijbel het verhaal van Ruth en Naomi, die ook op reis gingen, net als de schoenendozen straks op reis gaan. Via de beamer zag men het bijbehorende filmpje. Iedereen kreeg een rode of zwarte dropveter te snoepen, waarna voorganger Jaap Harmsen begon met de verkondiging/uitleg. Hij gebruikte diverse gezegdes met betrekking tot schoenen en het 'Schoenendooskinderkoor' zong diverse liedjes. Er wordt gecollecteerd voor de verzending van de dozen en heel toepasselijk was de collectezak een kinderlaarsje.

Aan het einde van de dienst is er een groot applaus voor een ieder, die op welke manier dan ook aan de dienst heeft meegewerkt. Na het zingen van 'Ga in vrede' door het kinderkoor, was er koffie en limonade voor iedereen. Foto's zijn te zien op de website.


www.protestantsegemeentevorden.nl