Organist-beiaardier Wilbert Berendsen. Foto: PR
Organist-beiaardier Wilbert Berendsen. Foto: PR Foto:

Organist Berendsen werkt mee aan VIVA L'OPERA

VORDEN - Organist Wilbert Berendsen uit Vorden gaat zondagmiddag meewerken aan een groot operaconcert van het regionale koor Classic WM. Dit wordt gegeven in de Oude Calixtuskerk van Groenlo. Hij gaat samen met pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht (maar in Eefde opgegroeid) het koor en solisten begeleiden bij twee prachtige werken. Dat zijn het beroemde Paaskoor Regina coeli laetare uit Cavalleria Rusticana van Mascagni met als soliste Marjon Westerdiep uit Eibergen en Il Santo Nome uit de opera La Forza del Destino van Verdi. Hier is de bas Gerard Oxener uit Winterswijk solist en speelt bovendien violist Papillon Boddeke uit Zutphen mee.

Wilbert Berendsen - tegenwoordig stadsorganist van Doesburg en cantor-organist van de Martinikerk aldaar, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916 – komt bovendien als beiaardier in actie. Hij zal voorafgaand aan VIVA L'OPERA vanaf 14.00 uur een half uur lang het carillon van de Oude Calixtuskerk bespelen. Het wordt een vrije, muzikale vertaling en eigen impressie van het operarepertoire, waarvan het publiek vanaf 14.30 uur in de kerk kan genieten. Collega organist – en stadsbeiaardier van Groenlo - Wim Ruessink uit Winterswijk werkt aan het totale muzikale Classic WM-gebeuren mee op zaterdagavond 4 november.

Met elkaar brengen de bijna zestig zangers en zangeressen uit de hele Oost Achterhoek, maar tevens projectleden uit bijv. Brummen en Deventer, zo'n dertig werken van de componisten Mascagni en Mozart, Verdi, Bellini en Rossini. O.m. uit Il Trovatore, Mosè in Egitto, Così fan Tutte en Nabucco. Gastsoliste is Marijke ten Kate uit Winterswijk. Aan de presentatie wordt veel aandacht besteed. Er is de nodige actie, waarvoor met de choreografe Marianne Veldkamp-Vieberink is samengewerkt.


classicwm.nl