De informatiemarkt van 28 februari in Eibergen werd druk bezocht. Foto: PR
De informatiemarkt van 28 februari in Eibergen werd druk bezocht. Foto: PR Foto:

Informatiemarkt over langer thuis blijven wonen

VORDEN - Wooncorporatie ProWonen organiseert een informatiemarkt voor iedereen die meer wil weten over zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Kom op 2 november van 9.30 tot 12.00 uur bij Hotel Bakker, Dorpsstraat 24 in Vorden. U kunt aan een medewerker van ProWonen allerlei vragen over huren en inkomen stellen.

Verder kunt u zich direct (uit voorzorg) inschrijven als woningzoekende. De inschrijving is op deze dag gratis en verplicht u tot niets, maar geeft u wel meer zekerheid voor straks. Als het écht nodig is.

Ouder worden in uw eigen woning
Het blijkt dat veel 70-plussers er niet aan moeten denken om te verhuizen. Ze wonen prettig waar ze nu wonen, voelen zich er veilig en vinden het er gezellig. Verhuizen is veel gedoe en bovendien is er geen directe noodzaak.

Hoe het moet als ze ouder worden, is voor de meeste bewoners van latere zorg. Het gevolg is dat veel ouderen in een grote gezinswoning wonen. De grootte van het huis en de tuin, de trap en de afstand tot het centrum vormt in de loop van de jaren steeds vaker een obstakel. Pas als er een probleem is, moet er acuut een oplossing worden gezocht. Daarom is het goed om er nu al eens over na te denken.