De kinderen namen ook diverse 'bosvruchten' mee uit het bos. Foto:PR
De kinderen namen ook diverse 'bosvruchten' mee uit het bos. Foto:PR Foto:

Spelenderwijs de sporen van dieren leren

VORDEN - De afgelopen week gingen de groepen 1 en 2 van de basisscholen Het Hoge en de Dorpsschool op het landgoed het Hackfort de verjaardag voorbereiden van 'Erik de Eekhoorn'. Spelenderwijs hebben de kinderen de sporen van dieren geleerd en de bosvruchten verzameld die als lekkere hapjes op de verjaardag van Erik de Eekhoorn konden dienen.

Met deze jongste groepen is het jaarproject van de scholen afgesloten, waarin in de afgelopen maanden ruim tweehonderd leerlingen kennis hebben gemaakt met de natuur op een landgoed. Een en ander gebeurde in het kader van een landelijk project, Van Luchtkasteel tot Dassenburght genaamd, waarin eigenaren van Landgoederen (in dit geval Natuurmoumenten),IVN en de basisscholen samenwerken voor meer kennis over de natuur.


Bijzonder Bewust Beurs

VORDEN - Op zondag 5 november van 11.00 tot 16.00 uur vindt voor het vierde jaar de Bijzonder Bewust Beurs plaats in het Kulturhus in Vorden, Raadhuisstraat 6. Tijdens deze gezellige, laagdrempelige beurs kunt u kennismaken met de alternatieve, spirituele of wellness praktijken en producten van meer dan dertig deelnemers.

Dit jaar staat de beurs in het teken van interactiviteit, wat betekent dat er van alles te doen is. U kunt genieten van een korte behandeling, zoals numerologie, edelsteentherapie, handlezen, homeopathie, tenen lezen en aurafotografie. Net als in voorgaande jaren zijn er mini-proeverijen en is er van alles te koop, zoals biologische groente, etherische olie, honing, geurzeepjes, kruidenthee, boeken, gezonde chocola en nog veel meer.

Daar komt nog bij dat de deelnemers een groot aantal prachtige prijzen beschikbaar hebben gesteld, die gewonnen kunnen worden door de eerste tweehonderd bezoekers. Kortom: het is zeker de moeite waard om even een kijkje te komen nemen op 5 november. De entree bedraagt 3 euro. Voor meer informatie, zie de website.


www.bijzonderbewust.nl


Brook Duo komt met nieuw kerstverhaal

WICHMOND - Schrijver Gert Jan Oplaat heeft een nieuw kerstverhaal geschreven met de titel 'De Kas-Klokk'n Zwiegt'. Een prachtige streekroman over het wel en wee van boerenfamilies vol tradities, cultuur en waarden en de rol van de kerk. Het verhaal neemt u mee naar 1953, waarin het leven van de molenaarsfamilie Roelands en de Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staat.

Klaas Roelands is smoorverliefd op Maria, zij heeft echter een 'voorkind' en wordt door de gemeenschap onder leiding van Dominee Risseeuw met de nek aangekeken. Maria is een 'kind van de duivel' volgens de Dominee, die graag hel en verdoemenis preekt vanaf de kansel. Tijdens de watersnoodramp neemt de Dominee een kwalijk besluit. Na de vernietigende watersnoodramp worden veel mensen, waaronder het gezin Roelands en Dominee Risseeuw in Markelo opgevangen. Op de boerderij van de familie Heelkamp in het Maarkels Brook komt de waarheid langzaam maar zeker aan het licht. De waarheid over het 'voorkind' van Maria, de waarheid over Dominee Risseeuw....tot dat kerst 1953 'de kas-klokk'n zwiegt.'

Een spannend verhaal in het dialect afgewisseld met dialect liedjes en kerstliederen waarvan u kunt genieten op donderdag 7 december om 20 uur in de Protestantse Kerk, Dorpsstraat 16 te Wichmond.

Kaarten à 10 euro, inclusief consumptie, zijn verkrijgbaar bij: Henk Ellenkamp, 0575-441523 ('s avonds); Gerard Schepers 0575-441420; Pastorie kerk Dorpsstraat 18 Wichmond op 18 en 25 november van 10.30 tot 12 uur; Bakkerij Besselink Wichmond en Handwerken Pieterse Warnsveld.

De opbrengst komt ten goede van het Onderhoudsfonds van de Protestantse Kerk Wichmond.