Tributeband Status Quotes. Foto: PR
Tributeband Status Quotes. Foto: PR Foto:

Wintereditie Tempelpop in Baakse Sint-Martinuskerk

BAAK - De kogel is door de kerk, de wintereditie van kleinschalig muziekfestival Tempelpop gaat plaatsvinden op 11 en 12 november. Na een geslaagde eerste editie, bleek interesse in een vervolg groot bij zowel bezoeker als organisatie. De Baakse Sint-Martinuskerk dient wederom als toneel voor dit tweedaagse festijn: live rock- en feestmuziek in meer dan 125 jaar oud Rijksmonument.

Zaterdag start de avond met Belgische rockband 'ThomasHenryRockestra'. Later speelt tributeband 'Status Quotes'. Het zondagse programma bestaat uit rockband 'Masters of Spam!' en de lokaal bekende heren van 'Het Handkar Trio'. Beide dagen wordt de kerk extra verwarmd, waardoor de bewaakte garderobe goed van pas komt. Een hapje eten wordt verzorgd in de overdekte buitenbar.
Organisatoren Patrick Leferink (Baak, Kermex) en Joost Jansen (Keijenborg, JJMW) hadden al winterplannen met Tempelpop. Die plannen waren alleen haalbaar als er animo genoeg was en die bleek er te zijn. "De opkomst was goed en bezoekers reageerden enthousiast op de optredens en imposante locatie. Eén van de bezoekers noemde het zelfs het Paradiso van de Achterhoek", aldus organisator Leferink.

Weekendkaarten (passe partouts) zijn vanaf 12 oktober verkrijgbaar voor 12,50 euro in de voorverkoop. Aan de deur worden ook kaarten verkocht. Meer informatie over voorverkoopadressen en openingstijden is te vinden op de Facebookpagina.


www.facebook.com/tempelpopbaak


Open Kampioenschap Bronckhorst bij Vogelvreugd Zelhem

BRONCKHORST/ZELHEM - Vogelvereniging Vogelvreugd Zelhem houdt op zaterdag 18 en zondag 19 november weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Net als andere jaren zijn er veel deelnemers uit de regio die strijden om het Open Kampioenschap van Bronckhorst. Inschrijven kan nog tot en met 4 november. In verschillende hoofdgroepen, zoals kleur en postuur kanaries, tropische vogels, grasparkieten, agaporniden en grote parkieten, strijden de deelnemers dit jaar voor de zesde keer om de verenigingbokaal van Vogelvreugd Zelhem. Deze is voor de vereniging met de tien beste vogels van vijf verschillende inzenders. De tentoonstelling vindt plaats in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 7021 CD in Zelhem. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag 18 november van 10.30 tot 20.00 uur en op zondag 19 november van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een verkoopklasse aanwezig. Voor inlichtingen bezoekt men de site van Vogelvreugd Zelhem, stuurt een e-mail naar j.peppelman4@chello.nl of neemt contact op met de secretaris Han Peppelman, 0314-625577 of 06-83355583. Graag tot ziens op deze tentoonstelling.


www vogelvreugd-zelhem.nl