De voormalige 'crew' en de huidige organisatoren van de bingo. Foto: PR.
De voormalige 'crew' en de huidige organisatoren van de bingo. Foto: PR. Foto:

Voormalige 'crew' van bingo te gast

VORDEN – Er herleefden zaterdagavond oude tijden in Vorden. Voor het eerst sinds vijftien jaar vond er weer een 'ouderwetse' bingo bij De Herberg plaats. Was het destijds de Activiteiten Commissie van voetbalvereniging Vorden die voor de organisatie tekende, nu was het De Herberg die samen met Vordenaar Michel Besselink het voor hun rekening namen. En niet zoals in het verleden, waarbij de 'balletjes' nog handmatig 'gedraaid' werden maar via een digitaal bingoprogramma die Besselink had samengesteld. Wat wel het zelfde was gebleven: Vordenaar Jan van Ark (71) riep de cijfers van de 'getrokken' balletjes om. In het verleden deed hij dat 'live'. Zaterdagavond kwam zijn stem tot grote verrassing van hemzelf uit de 'computer'.

Door Jan Hendriksen

In aanloop naar de bingo was de oude 'crew' van de legendarische bingo van de Activiteiten Commissie van VV Vorden speciaal uitgenodigd. Al vroegtijdig had het team, bestaande uit onder meer Jan van Ark, Jan Meijer, Dirkje de Beus, Ap Spies, Gerard Meijer, Swennie Buunk en Jeroen Broekman, laten weten bij De Herberg te komen om wat 'oude koeien' uit de sloot te halen. Collectief nam de voormalige 'crew' aan de bingo deel. "Ik had het eerst helemaal niet in de gaten dat de computer met mijn stem de 'getrokken' balletjes omriep. Pas bij de tiende 'bal' had ik dat in de gaten. Ontzettend leuk", aldus de voormalige 'mister bingo' van Vorden Jan van Ark. Met ruim honderd deelnemers was de De Herberg zaal goed bezet. " Het was een zeer geslaagde avond. De deelnemers waren super enthousiast. De basis is vanavond gelegd voor een vervolg. Want die komt er. Begin januari gaan we een Nieuwjaarsbingo draaien. En ook daar koppelen we dan een goed doel aan. Nu was de opbrengst van de verloting voor Oranjevereniging Vorden. Voor de Nieuwjaarsbingo kiezen we een ander goed doel", zo liet Patricia ten Barge van De Herberg na afloop weten.

Opbrengst van de verloting voor Oranje vereniging

De nieuwe digitale versie van de bingo werd gepresenteerd op grote beeldschermen waarop de getallen ook te volgen waren. In totaal werden er acht ronden gespeeld waarbij prachtige prijzen te winnen waren die, onder meer uit grote boodschappenpakketten en waardebonnen van plaatselijke ondernemers en winkeliers inclusief de gouden jackpot van 350 euro die contact werd uitgereikt, bestonden. "De prijzen waren ook vergelijkbaar met die uit het verleden toen er ook veel plaatselijke ondernemers bij de bingo betrokken waren", aldus Ten Barge.