Herbert stond bekend om zijn Donald Duck tekeningen en kreeg zelf ook diverse 'Duck' tekeningen bij zijn afscheid. Foto: PR
Herbert stond bekend om zijn Donald Duck tekeningen en kreeg zelf ook diverse 'Duck' tekeningen bij zijn afscheid. Foto: PR Foto:

Voorbereidingen in volle gang voor revue 'De Anjermoord'

VORDEN - Wat hebben Mexico, het Wilde Westen, Prins Bernhard, Tirol, RTL Boulevard en linedancing met elkaar gemeen? Het zijn dé ingrediënten van de revue 'De Anjermoord' van Jong Gelre Vorden Warnsveld. Zaterdag 11 november is het zover dan gaat 'De Anjermoord' in première in het Kulturhus in Vorden.

Dit jaar staat de hotelmoord op roddeljournalist Mark van der Eikenhorst centraal. Maar wie heeft de moord gepleegd? De excentrieke detectives Sonja en Gezetta gaan op zoek naar de dader. En tijdens hun eigenaardige zoektocht komen ze op een heleboel exotische plekken terecht.

De revue staat al jarenlang garant voor een spetterende combinatie van zang, dans en toneel. Zeventig leden van Jong Gelre in de leeftijd van 16 tot ± 30 jaar werken samen om ook dit jaar weer een gaaf stuk op toneel te zetten. Daarnaast helpen ongeveer 30 jongeren achter de schermen mee om alles in goede banen te leiden.

Op zaterdag 11, vrijdag 17 en zaterdag 18 november kunt u de revue bezoeken in het Kulturhus in Vorden. Kaartjes zijn vanaf begin november verkrijgbaar bij DOK in Wichmond en de Bruna en het Kulturhus in Vorden.

Jong Gelre proeverij
Nieuw dit jaar is de samenwerking met Het Meestershuis. Het Meestershuis heeft speciaal voor de revue een Jong Gelre proeverij ontwikkeld. Voor 25 euro kun je genieten van de revue en van een proeverij in stijl van 'De Anjermoord'. Voor meer informatie zie www.facebook.com/revuejg.


Herbert zoekt het 'hogerop'

VORDEN - Herbert Heuvelink, de conciërge van de Vordering, heeft een nieuwe baan bij het Staring College. Van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Herbert was erg geliefd bij de kinderen en stond bekend om zijn talent van het tekenen van Donald Duck. Hij had voor zijn afscheid daarom voor alle kinderen mooie boekenleggers gemaakt met een instructie erop voor het tekenen van Donald Duck. Hij ging de klassenrond en kreeg van de kinderen zelf ook Donald Duck tekeningen aangeboden. Hierbij was wel te zien hoe erg de kinderen hem gaan missen. Hij werd volop geknuffeld en uitgezwaaid.

Ook zijn collega's van de Vordering verliezen een gewaardeerde collega die voor iedereen klaarstond. Binnen de stichting SKBG deed Herbert ook veel bovenschoolse klussen op de andere scholen binnen SKBG. Op de receptie waren er daarom niet alleen de collega's van de Vordering, maar ook collega's vanuit de andere scholen en zelfs oud-leerlingen aanwezig om afscheid te nemen. "Wij wensen Herbert alle succes toe bij het Staring College en weten zeker dat zij een goede, hardwerkende, positieve werknemer in hun midden zullen krijgen", aldus Beryl Grob-Schouten, directeur van de Vordering.

Dirk Pasman, de conciërge van het Hoge, zal de werkzaamheden op de Vordering van Herbert overnemen. Hij heeft al kennis gemaakt met de leerlingen en het is fijn dat deze samenwerking meteen zo kan plaatsvinden.


Schoenendoosactie 2017

VORDEN - De komende twee weken gaan kinderen en volwassenen aan de slag voor de Schoenendoosactie. Vanuit de Vordense kerken voor Actie4Kids-De Samaritaan en vanuit de Vordense scholen voor Schoenmaatjes-Edukans.

Ze versieren een schoenendoos en vullen deze met schoolspullen (potloden, schriften, enz.), toiletspullen (zeep, tandpasta, tandenborstel, enz.), speelgoed, en een knuffel (gewassen knuffels zijn welkom). Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West-Afrika, Oost-Europa, het Midden-Oosten en naar kinderen van vluchtelingen in Europa.

Iedereen kan meedoen. In de actiefolder staat precies hoe de schoenendoos gevuld kan worden, voor welke leeftijden, enzovoort. Neem telefonisch contact op met Christien Stokkink, voor een actiefolder.


06-28625153