Podiumfoto Hieke Bielderman. Foto: PR
Podiumfoto Hieke Bielderman. Foto: PR Foto:

Goud voor judoka Hieke Bielderman

VORDEN - Judo Academy Nijmegen organiseerde dit jaar voor het eerst het Open Nijmeegse Kampioenschap op zaterdag 14 oktober jl. Aansluitend vond er een trainingskamp plaats. Namens Nippon Judo Achterhoek vielen er zeven judoka's in de prijzen, waaronder Hieke Bielderman uit Vorden.

Drie judoka's wisten een gouden medaille te behalen. Dit waren Nick Wentink (Harreveld), Hieke Bielderman (Vorden) en Naomi Loffeld (Ruurlo). Het zilver ging naar Rick Bessels (Zelhem). Brons was er voor de judoka's: Tycho Massop (Groenlo), Tim Buil (Winterswijk) en Luuk van Nieuwland (Hengelo).

Op zaterdag 28 oktober gaat Nippon Judo Achterhoek met een grote groep judoka's deelnemen aan het JPT Herfsttoernooi in Borne. Trainer en coach Antoinette Hennink zal dat weekend deelnemen aan een European Judo Cup in Malaga.


Martine Letterie gast bij de Vrouwen van Nu

VORDEN - Afgelopen week was Martine Letterie op bezoek bij de Vrouwen van Nu afdeling Vorden. Martine is kinderboekenschrijfster en woont in Vorden. Voor de pauze vertelde ze op boeiende wijze met behulp van foto's over haar voorouders Letterie.

Na de pauze vertelde ze over haar boeken, ze heeft er inmiddels meer dan honderd op haar naam staan. Ook las ze met trots een stukje voor uit het boek 'Kinderen met een ster" Hiervoor is ze beloond met een Zilveren Griffel. Het was weer een interessante avond. 7 november is de volgende bijeenkomst, deze keer op een middag, dan komt iemand van Veilig Verkeer Nederland iets vertellen over de verkeersregels.