De vlag van de Protestantse Kerk wapperend aan de Zutphenseweg. Foto: Jan Hendriksen
De vlag van de Protestantse Kerk wapperend aan de Zutphenseweg. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Externe voorzitter gevonden in

gepensioneerde predikant

De nieuwe Protestantse Gemeente Vorden telt ongeveer 1750 leden

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Vanwege de federatie ontstond er in de loop der jaren dan ook veel samenwerking. Zo is er al heel lang een gemeenschappelijk kerkblad dat maandelijks verschijnt. En er is sinds een aantal jaren een gezamenlijke Zondagsbrief. Maar ook werken de beide diaconieën nauw samen. Dat geldt ook voor het jeugdwerk, de kindernevendiensten, het vormings- en toerustingswerk, de evangelisatie-activiteiten en de reeds genoemde Cantorij. En toch werd die laatste stap –de hereniging tot Protestantse Gemeente Vorden - nu recentelijk genomen.

De Federatiekerkenraad kreeg het (gevraagde) advies vanuit het regionaal kerkverband (zogenaamde kerkvisitatoren) om een extern voorzitter te zoeken om de federatiekerkenraad te leiden naar de definitieve samenvoeging. Men vond deze in de persoon van Ds. G. J(an) van Pijkeren, gepensioneerd predikant en sinds enkele jaren woonachtig in Lochem.

Vanaf begin dit jaar heeft hij als procesbegeleider leiding gegeven aan de federatiekerkenraad om tot samenvoeging van beide geloofsgemeenschappen te komen. Nog dit jaar worden de beide kerkenraden samengevoegd en zal er een nieuwe voorzitter aantreden. Zolang deze nog niet is gevonden heeft ds. Van Pijkeren zich bereid verklaard het voorzitterschap nog enige tijd op zich te nemen.

De nieuwe Protestantse Gemeente Vorden telt ongeveer 1750 leden en maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland, die bijna twee miljoen leden telt. De redactie van Contact Bronckhorst Noord zal de komende weken van de ophanden zijnde samenvoeging berichten.

De Gereformeerde Kerk wordt 22 oktober onttrokken aan de erediensten. Foto: Jan Hendriksen.
Na 29 oktober worden alleen in de Dorpskerk de zondagse erediensten gehouden. Foto: Jan Hendriksen.